Hans van Leeuwen (oud tweede kamer lid SP en ex- voorzitter SP-LV) opende de middag (foto: Ap de Heus).
Hans van Leeuwen (oud tweede kamer lid SP en ex- voorzitter SP-LV) opende de middag (foto: Ap de Heus).

Eerste bijeenkomst van de SP-LV

Actueel 263 keer gelezen

Leidschendam - Het was een druk bezochte bijeenkomst in het gezellige Veur Theater. Maar liefst 50 SP leden, vrienden en bewoners waren aanwezig op het eerste politiek café/nieuwjaarsborrel van de SP–LV.

Hans van Leeuwen (oud tweede kamer lid SP en ex- voorzitter SP-LV) opende de middag en vertelde over de mooie jaren dat hij actief was voor de SP in Leidschendam. Hij is heel blij dat er een enthousiaste groep nu het stokje overneemt. Het nieuwe bestuur stelde zich voor aan de aanwezigen.
De lokale SP-voorzitter Tayfun Akkurt hield een bewogen verhaal over wat de SP wil gaan doen als politieke partij in de komende jaren. De SP wil verder graag zien dat in Leidschendam-Voorburg de opkomst van stemmers flink omhoog gaat.

De SP wil zich dit jaar graag inzetten om de bestaande hulp voor alle mensen toegankelijk te maken. Voor de mensen die de overzicht kwijt zijn en soms niet meer weten waar ze moeten zijn. Voor de mensen die niet weten waar ze recht op hebben. Met deze gedachte wil de SP dagen organiseren waarbij de hulp op locaties als wijkcentra kan worden aangeboden. Een politiek café waar iedereen terecht kan met zijn vragen en daarbij een passend mogelijk antwoord kan krijgen. "Zo zullen we samenwerking zoeken met bestaande instellingen uit de sociale kaart om dit te kunnen aanbieden. We zouden daarom fijn vinden om te horen waar mensen tegen aanlopen, maar ook wat ze zouden willen; daarom een wensboom," aldus Akkurt.

De Wensboom: ''Wat zou u heel graag gerealiseerd zien in onze gemeente in 2019''? werd geopend door burgemeester Klaas Tigelaar. Zijn wens is ''dat iedereen kan mee doen in Leidschendam-Voorburg." Andere wensen waren: "meer kleine en betaalbare woningen", "betere zorg voor ouderen", "gratis openbaar vervoer voor arme mensen", "structurele subsidie voor Het Veur theater" en heel vaak "weer een huisartsenpost en spoedeisende hulp in onze gemeente"

Als laatste waren er twee sprekers over de zorg en de mogelijke sluiting van Antoniushove en het Bronovo. Henk van Gerven (tweede kamer lid SP): "De behoefte van mensen staat niet langer meer centraal en de SP vindt dat het tijd is voor rechtvaardigheid. Henk zal er alles aan doen om via Kamervragen de minister het vuur na aanzijn schoenen te leggen.

Professor Martin Buijsen (Erasmus Universiteit Rotterdam) hield een verhaal over het recht op gezondheid en dat door het huidige beleid juist arme mensen geen goede toegang meer hebben tot de zorg.

De komende komt de SP veelvuldig in de winkelcentra en kunt u met SP-leden in gesprek. Heeft u een vraag of een probleem, mail dan naar leidschendam-voorburg@sp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant