Afbeelding

Professioneel en zakelijk overkomen als bedrijf doe je zo!

Algemeen 1.950 keer gelezen

Wat locatie, locatie, locatie is voor de huizenmarkt, is zichtbaarheid voor een bedrijf. Of het nou gaat om de lokale bakker, bloemenwinkel of een grote modeketen. Zonder zichtbaarheid weet je geen potentiële klanten te trekken, maar hoe doe je dat eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf professioneel en zakelijk overkomt?

Bij je naamsbekendheid vergroten denk je al snel aan advertenties, zoals in bushokjes, de (lokale) krant of online. Maar er zijn nog zoveel meer manieren, zeker als je het combineert met een andere strategie: de menselijke kant van je bedrijf. Jouw werknemers zijn een belangrijk visitekaartje voor je bedrijf. Stralen zij positiviteit uit, dan merkt de klant dat ook en zijn ze eerder geneigd gebruik te maken van jouw diensten.

Een van de makkelijkste manieren om het werkgeluk van je werknemers te vergroten is door hen te verwennen. Maar meer salaris of vakantiedagen is niet altijd even haalbaar. Ze in een – letterlijk – nieuw jasje steken wel! Kies voor werkkleding die mooi staat, van goede kwaliteit is en waarop jouw boodschap of logo duidelijk te zien is. Laat bijvoorbeeld T-shirts bedrukken met jouw logo in het groot op de voor- en achterkant. Ga je voor een subtielere look? Kies dan voor jouw logo in het klein op de mouw of op de borst.

Als de werkkleding is gekocht, is het zaak om je werknemers zo zichtbaar mogelijk te laten zijn. Promoot sowieso de nieuwe kleding op je eigen website en social mediakanalen. Dat kan door een standaard persberichtje over de nieuwe werkkleding of maak een foto van jouw team op een beurs. Of doe eens gek en koppel er een bedrijfsuitje aan vast. Trek al je werknemers de nieuwe kleren aan, maak leuke groepsfoto's en post deze overal. Wedden dat binnen no-time iedereen jouw bedrijf kent én weet dat het een gezellig team is?

Denk ook eens aan de zichtbaarheid van jouw bedrijf in combinatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo koppelen klanten jouw bedrijf met goed doen. Sponsor bijvoorbeeld het lokale voetbalteam met kleding met jouw logo erop of help mee tijdens evenementen van bijvoorbeeld NL Doet. Dus zet je werknemers in het zonnetje met nieuwe kleren en ze stralen als vanzelf werkgeluk uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant