Wouter Verbeek van RLT Nederland (l.) en Adrey Caljé van het bestuur van VvE De Populier met de AED (foto: pr).
Wouter Verbeek van RLT Nederland (l.) en Adrey Caljé van het bestuur van VvE De Populier met de AED (foto: pr).

Openbare AED geplaatst bij hoge flat aan Populierendreef

Actueel 892 keer gelezen

Voorburg - In de wijk Essesteijn in Voorburg is sinds januari de eerste openbare AED geïnstalleerd aan de hoge flat op de Populierendreef.

Momenteel worden er steeds meer AED's geplaatst in Leidschendam-Voorburg. Hiermee wordt de wens van de gemeenteraad vervuld om elk buurtpreventieteam te voorzien van minimaal één Automatische Externe Defibrillator (AED). Stichting RLT-Nederland plaatst deze apparaten, in samenwerking met buurtpreventieteams.

Bestuurslid Adrey Caljé van de Vereniging van Eigenaren van de Populierendreef 1-319:
"Met 160 appartementen in onze flat en een paar honderd woningen rondom de flat maakt deze AED onze wijk een stuk veiliger. Hij is aangemeld bij het landelijke oproepsysteem en kan direct ingezet worden bij een hartstilstand. Tevens is contact gelegd met de Vereniging van Eigenaren van de Kersengaarde en wijkcentrum Essesteijn om ook daar AED's in de buitenruimte te plaatsen. Hierdoor wordt de dekking in de wijk vergroot en zijn er AED's 24 uur per dag voor iedereen beschikbaar. Het ziet er naar uit dat deze in de komende maand worden geplaatst."

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme met een elektrische schok kan herstellen. Om te kunnen reanimeren en goed met het apparaat te werken verzorgt RLT Nederland cursussen. Meer informatie op www.rlt-nederland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant