De foto's en bijbehorende verhalen geven een indrukwekkend beeld van de kwetsbaarheid en de (veer)kracht van patiënten met kanker (foto: Jonathan Lai).
De foto's en bijbehorende verhalen geven een indrukwekkend beeld van de kwetsbaarheid en de (veer)kracht van patiënten met kanker (foto: Jonathan Lai). Jonathan Lai

Expositie foto's kankerpatiënten geopend in Antoniushove

Actueel 1.142 keer gelezen

Leidschendam - Op het Informatieplein Oncologie in HMC Antoniushove vond gisteravond 4 februari – Wereldkankerdag - de opening plaats van de foto-expositie 'Vereeuwigd'. Aan deze foto-expositie hebben elf (oud)kankerpatiënten van HMC meegewerkt.

Alle foto's zijn belangeloos gemaakt door professionele fotografen. De foto's en bijbehorende verhalen geven een indrukwekkend beeld van de kwetsbaarheid en de (veer)kracht van patiënten met kanker. Ze zijn een inspiratiebron en vertellen over hoop en vrees, angst en perspectief. En hoeveel de mensen in hun omgeving kunnen betekenen. Daarnaast vertellen ze over de inzichten die hun ziekte hen heeft gegeven. Kanker heeft vele gezichten.

De foto-expositie is het resultaat van samenwerking tussen het Informatieplein Oncologie van HMC en de stichting LEVENXL. "Bijzonder is dat wij portretten en verhalen laten zien van patiënten uit ons ziekenhuis", aldus Rigtje Smit, coördinator van het informatieplein. "We hopen dat de beelden en persoonlijke verhalen van deze moedige mensen, die zich aan ons willen laten zien, steun en inspiratie geven aan andere patiënten."

De expositie is van 7 februari tot en met 7 april te bezichtigen op het Informatieplein Oncologie, van maandag tot en met vrijdag van 17.00 uur en tevens op donderdagavond tot 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant