Overdracht van het koffiezetapparaat door de Lions Voorburg Prinses Marianne in De Boot (foto pr).
Overdracht van het koffiezetapparaat door de Lions Voorburg Prinses Marianne in De Boot (foto pr).

Lekkere koffie in De Boot dankzij Lions

Actueel 460 keer gelezen

Voorburg - Bij een heerlijk kopje koffie overhandigde Lionsclub Voorburg Prinses Marianne onlangs een gloednieuw koffiezetapparaat aan Wijkgebouw De Boot in de wijk Damsigt in Voorburg.

"Toen Wijkvereniging Damsigt ons vroeg om te helpen in de vorm van een stevig koffiezetapparaat voor wijkgebouw De Boot aarzelden onze clubleden geen moment. Want zeg nou zelf, wat is een buurthuis zonder koffie?" vertelt Lionsclub-president Marianne Knijnenburg. "Nu eens niet een cheque voor De Boot, een van de goede doelen die we dit jaar in het bijzonder ondersteunen, maar een heus koffiezetapparaat."

"De wijkvereniging heeft de afgelopen twee jaar met ruim 90 vrijwilligers hard gewerkt aan de renovatie van het wijkgebouw. In de Goede Doelen Krant van 24 oktober 2018 vertelde Stijn Strous, voorzitter van de Wijkvereniging, uitgebreid over de indrukwekkende renovatie van De Boot: "We hebben ontzettend veel steun gehad van buurtbewoners, maar ook van sponsoren en fondsen die ons hebben geholpen om de verbouwing te realiseren. Toen de verbouwing klaar was miste nog een professioneel koffie apparaat. Want in een wijkgebouw gaan er wel wat kopjes doorheen." Onze club is blij dat we dankzij de opbrengst van de Goede Doelen Krant en de Prinses Marianne Bridgedrive de goede doelen, waaronder Wijkvereniging Damsigt, kunnen helpen en het apparaat er nu ook echt staat."

Stijn Strous: "Samen een kopje koffie drinken staat voor gezelligheid en aandacht voor elkaar. En dat past helemaal bij onze wijkvereniging. Zo is er ook elke woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur de Koffieochtend voor de senioren uit de wijk (Groot) Damsigt. Tijdens de Koffieochtend wordt natuurlijk koffie en thee gedronken, met wat lekkers erbij, maar het is meer dan dat. Je leert er andere wijkbewoners kennen, er ontstaan onderlinge contacten en het is een gezellige plek waar je altijd heel welkom bent. Er worden regelmatig lezingen gehouden en een paar keer per jaar worden activiteiten georganiseerd, zoals een gezamenlijk uitje of een lunch. Het kost maar 1 euro per keer, inclusief koffie, thee en koekjes. Dus iedereen is welkom op de Koffieochtend om de sfeer te proeven en nadere informatie te krijgen."

Ook tijdens de bridgeavonden vloeit de koffie rijkelijk. In wijkgebouw De Boot speelt bridgeclub 'De Boot-Inn'. De club bestaat inmiddels al 22 jaar. "Elke week - de ene week op dinsdagavond en de andere week op donderdagavond - spelen we met 15 tafels 20 potjes bridge", aldus Strous. "Iedereen speelt met een vaste partner. Maar wie geen vaste bridgepartner heeft, kan ook langskomen; er zijn altijd bridgers die wel mee willen doen. Er wordt gespeeld in de A-lijn en de B-lijn. De sfeer is heel ontspannen en gezellig en voor de inwendige mens wordt natuurlijk ook gezorgd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant