Sinds kort is de parkeerplaats Molenpad in Leidschendam Centrum afgesloten voor de bouw van woningen. Hierdoor zijn er in één klap 70 parkeerplaatsen minder in het centrum.  (foto: pr VVD).
Sinds kort is de parkeerplaats Molenpad in Leidschendam Centrum afgesloten voor de bouw van woningen. Hierdoor zijn er in één klap 70 parkeerplaatsen minder in het centrum. (foto: pr VVD).

VVD wil snel meer parkeerruimte in Damcentrum

Actueel 739 keer gelezen

Leidschendam - Sinds kort is de parkeerplaats Molenpad in Leidschendam Centrum afgesloten voor de bouw van woningen. Hierdoor zijn er in één klap 70 parkeerplaatsen voor winkelend publiek minder in het centrum.

De VVD Leidschendam-Voorburg vraagt de wethouder om snel te komen met een maatregel om meer parkeerplaatsen beschikbaar te krijgen. "Parkeren dichtbij de winkels is voor Leidschendam Centrum van groot belang. Dit is precies waar we nu al jaren voor waarschuwen", begint Bart Eleveld, VVD-raadslid. "Nu het Molenpad is afgesloten en er onvoldoende vrije parkeerplaatsen zijn, zien de ondernemers hun omzet behoorlijk teruglopen. Er moet nu op de korte termijn echt iets gebeuren."

Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen is er door meerdere partijen, waaronder de VVD, aandacht gevraagd voor de parkeerproblemen in Leidschendam Centrum. Waarom is het nu dan nog niet opgelost? Eleveld: "Vorige week is er nog een bijeenkomst geweest voor de inwoners van het Damcentrum. Er wordt hard gewerkt door het college, onder andere aan plannen voor extra parkeerplaatsen en aan parkeerbeleid. Alleen zo'n heel beleidsstuk kost tijd en is er niet voor de zomer doorheen. Daarom doen we nu een oproep aan de wethouder om op korte termijn te komen met een spoedmaatregel die de ergste pijn verzacht tot aan de definitieve plannen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant