Joshua Steenvoorden (Forum Sport) scoorde zaterdag twee keer (archieffoto: AW).
Joshua Steenvoorden (Forum Sport) scoorde zaterdag twee keer (archieffoto: AW).

Wilhelmus Q3-kampioen en promotiepoulepromovendus

Sport 265 keer gelezen

RKAVV-Groene Ster 0-1

Tegen de met ex-profvoetballer Nathan Rutjes startende nummer 4 in de zondag hoofdklasse deed RKAVV lang niet onder. Spelmaker Hamza Boukhari ontbrak waardoor RKAVV in een aangepaste formatie speelde. RKAVV had het meeste balbezit en de controle over Groene Ster. Beide clubs kregen amper kansen. Groene Ster trof de paal en een vrije trap van Jop Verhagen (zijn specialiteit) leidde tot een doelkans in de rebound.

RKAVV gaf ook na rust bijna niets weg. Robin Steffens zag zijn inzet voor het doel geblokt en ook Groene Ster was dichtbij een doelpunt. De wedstrijd leek op 0-0 aan te koersen. Doelman Mike Ten Kroode onderscheidde zich nog in een één-op-één situatie, waarna hij ruim een kwartier voor tijd de rode kaart kreeg. Remco Overdevest speelde de bal te zacht op Ten Kroode, die zich daardoor genoodzaakt zag om buiten het strafschopgebied een professionele overtreding te begaan. Zijn vervanger Bas Meeuwissen zag de toegekende vrije trap over vliegen. Het moedige RKAVV kwam meer in de verdrukking, maar capituleerde pas in blessuretijd. Voetbal kan soms erg wreed zijn.

Oosterheem-SEV 1-5 (0-2)

De nummer 2 in zaterdag 4C SEV maakte direct de dienst uit naar de nummer 11. Trainer Denis Luhulima: "We hadden volledige controle over de wedstrijd. De enige tegengoal werd bij 0-5 weggegeven na slecht communiceren en slecht inspelen over onze rechterkant." Luhulima zag een gedreven SEV aan het werk. "We speelden goed positiespel, creëerden mogelijkheden en enkele grote kansen. De vrijwel constant gevaarlijke Hassan Bendahman opende met 'een streep' in de kruising de score. Via de flanken bleven we goed zoeken naar openingen." Een tegenvaller was de vroege wissel van Michiel van der Zwan, die juist zoveel speeltijd wil inhalen na zijn studiestage in het buitenland. Luhulima: "Hij blesseerde zich tijdens een duel om de bal. We moeten afwachten hoe dat deze week uitpakt. Zijn vervanger Tim de Jong viel overigens prima in. De net van wintersport teruggekeerde Wessel van Huizen maakte ook nog speelminuten." Al met al was Luhulima tevreden. "We hebben een uur prima gevoetbald, maar vergaten in de eindfase echt door te drukken. De sportieve wedstrijd kabbelde daardoor eigenlijk naar zijn eind."

Sc IJsselmonde-Wilhelmus (oefenduel) 1-6 (0-3)

Trainer Oscar Laguna Burgos zag zijn ploeg midweeks een magere 0-1 uitoverwinning bij HMC boeken en vond dat zijn keurcorps in aanloop naar het laatste kwalificatieduel zondag bij Full Speed en naar de start van de promotiepoule een week later wel een oefenduel kon gebruiken. "Tegen de nummer 3 uit Q2 hebben we dan ook gelukkig weer uitstekend gespeeld. Tegen HMC speelden we weliswaar slecht, maar hadden we ook weinig weggegeven. Die uiteindelijke overwinning door een doelpunt van Kevin Besamusca was wel terecht. In Rotterdam was het vertoonde veldspel zondag goed. We scoorden mooie goals en oppermachtig." Keeper Marc de Jong en spelverdeler Jacky Adam keerden terug van blessures, waardoor Wilhelmus met een complete spelersgroep aan promotie naar de 2e klasse kan gaan werken.

Forum Sport-De Meeuwen 6-0 (3-0)

"We hebben geconcentreerd en scherp gespeeld, en qua kansen niks weggegeven", zegt trainer Bas Steffens over de eclatante winst van de nummer 7 in zaterdag 1B op de nummer 12. "Dit hadden we nodig. We zaten er al een tijd tegenaan." Steffens stuurde zijn ploeg met een aanvallende speelwijze het veld. "We speelden 1-3-4-3. De Zeeuwse club zakte ver in met alle spelers achter de bal. We moesten dus waken voor counters en niet teveel door het drukke centrum maar over de flanken spelen. Verdedigend belangrijk voor ons was om de posities achterin en centraal op middenveld vast bezet te blijven houden om balverlies op te vangen. Dit deden we als totale ploeg heel goed. Bij de ploeg zag je het besef dat we deze wedstrijd moesten winnen. We creëerden nog veel meer kansen maar zijn met deze uitslag natuurlijk heel tevreden. We kunnen weer naar boven kijken en staan slechts 3 punten achter op de nummer 4. Zo grillig is deze competitie."

TAC'90-Stompwijk'92 6-1 (3-0)

In het thuisduel hield de ploeg van trainer Erik van Manen in het competitieopeningsweekend destijds nog op 0-0. Nu was er tegen de koploper in zondag 2C geen houden aan. Dennis van der Linden (3-1) zorgde voor de eretreffer.

Sparta/JVOZ-RKAVV (vrouwen) 7-0

"We waren zaterdag kansloos tegen de oppermachtige koploper in 2B Sparta, dat onbedreigd op de titel en promotie naar de 1e klasse afstevent", zegt (nog steeds) waarnemend trainer-coach Nikita van der Wijngaard. "De eerste 20 minuten stonden we positioneel nog wel goed, maar Sparta keek dan ook eerst geduldig de kat uit de boom en wachtte op de ruimtes die uiteindelijk kwamen." Door omstandigheden speelde RKAVV voor afgelopen zaterdag nog geen enkele wedstrijd in 2019. Van der Wijngaard: "We hebben goed getraind in de winterstop en er stonden 3 oefenwedstrijden gepland. Maar die gingen helaas alle 3 niet door, dus hadden we jammer genoeg geen wedstrijdritme op kunnen doen." RKAVV heeft koploper Sparta nu al twee keer ontmoet, waardoor de Leidschendamse voetbalvrouwen zich volledig kunnen gaan richten op het behalen van punten om in de 2e klasse te blijven. Van der Wijngaard: "In die wedstrijden zullen die gelijkwaardiger zijn. Tegen ARC gaan we zaterdag voor 3 punten!" En dat moet vanaf nu zonder aanvoerder Claudia van der Hulst. Door een knieblessure heeft ze het voetballen per direct moeten stoppen, wat ze aan het einde van het seizoen sowieso al zou doen. Van der Wijngaard: "Onze topper Claudia is echt een gemis in het veld. Vooral voor haarzelf is het natuurlijk heel teleurstellend dat ze het seizoen niet kan afmaken op de manier waarop ze dat graag wilde; gewoon lekker voetballen! Op de eerste plaats is het voor Claudia zelf gewoon heel vervelend. Ik weet als geen ander hoe ze zich voelt! Ook ik moest stoppen door blessureleed. Dit gun je niemand! Gelukkig komt ze mij versterken en zijn wij nu de technische staf."

Doelman Mike ten Kroode (RKAVV) werd onbedoeld de man van de wedstrijd (archieffoto: AW).
Aan de voetballoopbaan van Claudia v.d. Hulst (RKAVV Vrouwen) kwam abrupt een einde (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant