Weer één van de rolstoelbussen van Stichting Woej volledig uitgebrand (Foto: Regio15).
Weer één van de rolstoelbussen van Stichting Woej volledig uitgebrand (Foto: Regio15).

Weer een WOeJ-bus uitgebrand

Actueel 1.267 keer gelezen

Leidschendam - Op het parkeerterrein achter de Prins Frederiklaan is op woensdag 13 februari rond 21.30 weer één van de rolstoelbussen van Stichting WOeJ volledig uitgebrand. In juli 2018 was dit ook al het geval. Er lijkt geen einde te komen aan de reeks brandstichtingen. Dit is het 15e voertuig dat is uitgebrand in een aantal weken tijd.

De bussen van WOeJ vervoer stonden geparkeerd achter de flat in Leidschendam, toen een van de busjes uitbrandde. De brandweer heeft de brand geblust voordat deze kon overslaan op de andere bussen, de bomen en omliggende woningen. Vorig jaar juli brandde ook al een WOeJ bus uit. Afgelopen week is op dezelfde locatie een ander busje ook door brandstichting vernield.

Door de brand zijn vele ouderen en kwetsbare inwoners van Leidschendam-Voorburg gedupeerd. De bussen van WOeJ worden dagelijks ingezet om deze kwetsbare doelgroep naar hun dagactiviteiten te vervoeren. 

Het is niet zeker of alle geplande activiteiten voor oud en jong, als het Cultuurmenu, de Winkelbus en dergelijke activiteiten door kunnen gaan. Er wordt bij Woej alles aan gedaan om dit gat in de planning zo snel mogelijk op te lossen.  

WOeJ is hard op zoek naar sponsors die een bijdrage willen leveren om op korte termijn een nieuwe rolstoelbus te kunnen kopen. Wilt u helpen? Neem dan contact op met Lucia Lelieveld van WOeJ: tel. 070 205 47 50 of via info@woej.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant