Kevin Blommestijn (SEV) krult de 2-0 langs de doelman van zijn oude club KSD Marine (foto: AW).
Kevin Blommestijn (SEV) krult de 2-0 langs de doelman van zijn oude club KSD Marine (foto: AW).

Mannen & Vrouwen RKAVV en SEV boeken belangrijke winst

Sport 796 keer gelezen

RVVH-Forum Sport 1-1

De ploeg van trainer Bas Steffens trof een gewijzigde ploeg aan, waar het niet gemakkelijk tegen ging. "In Voorburg wonnen we met 2-0. Ik telde nu vier andere spelers. Voorin is RVVH sterker geworden. We controleerden de wedstrijd, speelden bij vlagen goed, en creëerden meerdere kansen. Maar na rust ging RVVH opportunistischer en fysieker spelen. De druk werd groter en uiteindelijk viel de terechte 1-1. Tot het einde bleven we strijden met af en toe een uitbraak, maar we hadden het lastig. Tegen fysiek spelende ploegen gebeurt ons dat vaker. Daar moeten we iets mee."

SEV-KSD Marine 2-0

Het technisch kader en clubvoorzitter van SEV sloten een bewogen week aan de ronde statafel in de bestuurskamer met gemengde gevoelens en het bij een gewonnen thuiswedstrijd traditionele borreltje af. Wijlen 'Mister SEV' Nico de Kleijn introduceerde het borreltje ooit en na diens overlijden bleef dat zo ter nagedachtenis aan hem. Nu was technisch coördinator Frank Dobbe jarig, maar werd de club opnieuw en plotseling geconfronteerd met het overlijden van een ander clubicoon. Oud-eerste elftalspeler, aanvoerder en super-vrijwilliger Theo Knijnenburg overleed vorige week woensdag op 64-jarige leeftijd. SEV speelde met rouwbanden.

KSD Marine leek voor rust op 1-1 te komen maar de scheidsrechter besloot na raadpleging van SEV-clubgrensrechter Jay van der Heiden het doelpunt alsnog af te keuren. "De man die de bal op de doelpuntenmaker terug kopte ging het luchtduel vanuit buitenspelpositie aan." Van der Heiden (18) is wellicht de jongste assistent-scheidsrechter in KNVB District West 2. "Ik voetbalde 14 jaar bij SEV, maar vindt het vlaggen en fluiten van wedstrijden veel leuker. Bij betaald voetbalscheidsrechters Edwin van de Graaf en Luca Cantineau heb ik in het clubgebouw van Forum Sport de scheidsrechterscursus gevolgd. Zondag fluit ik mijn eerste officiële wedstrijd; REMO 2-Den Hoorn 4."

Unitas-RKAVV 1-2

Dec winst was een beloning voor de niet aflatende ijver die de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci zondag aan de dag legde. "We hadden voor rust totaal geen controle en grip en werden eigenlijk weggespeeld. Ik offerde na rust mijn laatste man voor een extra aanvaller op. We waren meteen de betere partij en creëerden veel kansen. Het was een collectieve teamprestatie!" Lovende woorden had hij voor enkele spelers. "Invaller doelman Petter van Pruijssen, die de geschorste Mike ten Kroode verving, keepte prima! De 1e helft redde hij op katachtige wijze een van dichtbij ingeschoten bal. Matchwinner Hayden Bergen heeft net als de rest van de ploeg keihard en taakbewust gewerkt. Jeremy van Lochem viel heel goed in. Dat mag hij van mij vaker laten zien. En aanvoerder Robin Steffens kreeg eindelijk loon naar werken. Een voorbeeld voor de rest." Over Meerssen uit heeft Ceccucci gemengde gevoelens. "Tja dat wordt weer een lange reis. We zijn er in december al een keer geweest. Dat dit duel toen op het laatste moment werd afgelast ergerde ons enorm. Dat op zich werkt al motiverend. De winst op Unitas geeft ons ook voldoende zelfvertrouwen."

Stompwijk'92-ONA 1-3

"Kwaliteitsverschil", zegt trainer Erik van Manen. "Waar ONA aan 2 handelingen genoeg heeft om de bal door te plaatsen, hadden wij er 7 voor nodig. Dan verloopt het spel te traag." Van Manen moet roeien met de riemen die hij heeft. Kwaliteit stond zondag langs de lijn. "Vorige week heb ik Nick Ammerlaan, Bart van Boggelen en Daniël Knijf op de bank moeten zetten, omdat ze te laat op de wedstrijdbespreking waren. Nick speelde zondag in het 2e. Ik mis de revaliderende Rick Luiten nog, die een meerwaarde voor de ploeg kan zijn. Bij een club die veel verliest is de sfeer altijd minder, maar we handhaving in de 2e klasse kan! De Sportteamprijs LD-VB 2018 moet een stimulans voor ons zijn."

Full Speed-Wilhelmus 0-2

Wilhelmus speelde deze halve competitie slechts twee keer gelijk en is dus ongeslagen. De Voorburgers worden nu ingedeeld in Promotiepoule 2, wat een samenvoeging van de bovenste helft van Q3 en Q4 is. Vanuit Q3 hebben zich Wilhelmus, ODB, Full Speed, HMSH, DHL en REMO geplaatst. Vanuit Q4 zijn dat vv Dubbeldam, COAL, SV Charlois (zo.), Kethel Spaland (zo.), SEP en WCR (zo.). De clubs uit Q4 kent trainer Oscar Laguna Burgos nauwelijks. "Ik ken de regio Rijnmond clubs inderdaad niet. We weten niet veel van ze, maar dat is wederzijds natuurlijk. Het speelschema wordt woensdag (vandaag dus; bij ter perse gaan Het Krantje nog niet bekend, red.) bekend gemaakt. We hebben er enorm veel zin in en willen laten zien dat we niet voor niks ongeslagen zijn. Nu gaat het echt gebeuren. Wij willen promoveren naar de tweede klasse. En dat gaan we laten zien ook!"

RKAVV-ARC (vrouwen) 5-1

Eigenlijk had Martin van der Lans drie velden verderop bij SEV-KSD Marine op de bank moeten zitten. De keeperstrainer van SEV zat echter naast waarnemend trainer-coach Nikita van der Wijngaard op een bidonkistje. "Nikita heeft me gevraagd om een soort klankbord voor haar te zijn. Op dinsdagavond train ik de SEV-keepers, op donderdagavond assisteer ik Nikita bij de training en op zaterdag ben ik ook bij de meiden. Dat is allemaal in overleg met SEV gegaan." Structureel wordt het niet. "Ik wil komend seizoen mijn handen vrij hebben om bij mijn in het buitenland wonende zoon en dochter op bezoek te kunnen gaan, dus een officiële functie wordt het bij SEV noch RKAVV. Maar ik zal wel vaak bij de meiden gaan kijken." Het enthousiasme van der Wijngaard en Van der Lans werkte aanstekelijk op het team, dat vrij gemakkelijk won.

Na ruim 3 jaar afwezigheid speelde en scoorde Joeri v.d. Salm (Stompwijk'92) weer eens (foto: AW).
Jessie v. Leeuwen (RKAVV Vrouwen) scoort hier de 5-1 tegen ARC (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant