Afbeelding

D66 wil impasse in het Damcentrum doorbreken

Actueel 639 keer gelezen

Leidschendam - D66 is teleurgesteld in de plannen van het college voor de doorstroming en bereikbaarheid van het Damcentrum. D66 fractievertegenwoordiger Wouter Jorissen: "Het college kiest er bewust voor om de impasse in het Damcentrum langer voort te laten duren. Ze wil geen onderzoek doen naar alle maatregelen, maar blijft bij zwart-wit denken over wel of geen brug."

De verantwoordelijk wethouder Bouw heeft aangegeven vooralsnog geen onderzoek te willen doen naar bijvoorbeeld selectieve toegang. Wat D66 betreft is dat kortzichtig. "Op die manier houdt de wethouder deze situatie in stand. Als uit dit onderzoek blijkt dat een extra brug geen goede optie is, kunnen we weer helemaal opnieuw beginnen. Daarom moet het onderzoek breder zijn." 

D66 wil de impasse in het Damcentrum dan ook zo snel mogelijk doorbreken. Volgens Jorissen hoeft dat niet zo moeilijk te zijn. "Het probleem met de doorstroming in het Damcentrum komt vooral door het doorgaande verkeer dat via de sluisbrug de Vliet wil oversteken. Als we selectieve toegang introduceren voor alléén de sluisbrug en iedereen uit Leidschendam toegang geven, is dat probleem opgelost", aldus Jorissen. Dit idee heeft Jorissen ook al besproken met enkele inwoners. "Net als ik zien inwoners ook heil in deze oplossing. Daarom vraag ik het college hoe zij tegen deze variant aankijkt. Met haar huidige houding blijft het college namelijk blind voor hele concrete oplossingen die goedkoop zijn en de inwoners wél echt helpen in plaats van een dure brug."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant