Door: Ronald Lamping
Door: Ronald Lamping
COLUMN

DOEI WOeJ

Actueel 612 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg wordt geteisterd door branden en een mistral aan vandalisme. Onophoudelijk vinden er incidenten plaats. Daders liggen op het kerkhof. Je zou zeggen: "Mooi, lekker laten liggen". Dan vraag ik me af: Wat sluipt er in de krochten van je simpele brein? Welk toxisch stofje stormt er door de spelonken in je bovenkamer?

Kom daar niet uit. Kan me er niet in verplaatsen. Doelbewust straatmeubilair kapot schoppen en dure auto`s in de brand steken. Auto's, waar mensen jaren voor spaarden en die nu blij mogen zijn als ze de dagwaarde vangen. Met uitzichtloze financiële en logistieke sores als bijvangst. Nogmaals, welke achterlijke idioten doen zo iets?

Zo was er (wéér) dat WOeJbusje. Busje, door vrijwilligers bestuurd om mensen, die dat onontbeerlijk behoeven, te vervoeren. Gehandicapten, ouderen en meer. Nogmaals, waar vindt de kortsluiting plaats als je zo`n onmisbaar vervoermiddel doelloos in de fik steekt? Is het dan schaterend dijenkletsen met:" Doei WOeJ?". Tragisch!

Politieke partijen tonen hun deerniswekkende kortzichtigheid. Ze hekelen het te kort schietend veiligheidsbeleid, waar ze zelf al jaren deel van uit maakten. In hun rol als deelnemer aan een college of als corrigerende oppositiepartij, die zich hard had moeten maken bij het uitblijven van gericht veiligheidsmanagement. Regeren is vooruit zien. Nu huilen allen theatrale krokodillentranen. Doorzichtig en bakken mosterd na de maaltijd.

Wie zijn die vandalen en brandstichters? Stout zijn is van alle generaties. Dit soort vernielzucht is een andere categorie. Zwevende welzijnswerkers zullen wel weer duiden op de verveling van jongeren. Dat onzinnige motief heeft al voor veel ellende gezorgd. Of u moet van mening zijn, dat verveling autobranden en vandalisme legaliseert. Mijn eerlijke mening? Dan deugt ú ook niet.

Zijn het dan zieke geesten of zoals we dagelijks lezen 'verwarde mensen?' Nee! Lieden, die zo stiekem en gluiperig slachtoffers op enorme kosten jagen zijn niet verward, maar berekend. Heeft het met opvoeding te maken of juist het ontbreken daar aan? Mogelijk, ja.

Het ontbreekt daders totaal aan moreel besef. Zou kunnen, dat overvloedig alcohol en/of drugs hen doen ontsporen. Hoewel, dan waren ze met hun dronken kop al tegen de lamp gelopen. Het lijkt me eerder, dat van huis uit geen grenzen zijn aangegeven. Er ontbreken schakels in de povere opvoeding. Het van kleins af aan inpeperen van heersende gedragsregels en het herkennen en erkennen van grenslijnen aan onwelvoeglijk gedrag.

Wat is er leuk aan het kapottrappen van glas in bushokjes? Hoe beperkt moet je niet zijn om een busje van een hondenschool, gehandicaptenvervoer en een politiewagen in de brand te steken of te vernielen? Gemankeerde opvoeding of toch terminaal ziek van geest?

Wanneer we in Leidschendam-Voorburg te maken hebben met geesteszieke stervelingen, dan zijn de rapen gaar. Er zijn geen pilletjes voor. Voorlopig houd ik het op onopgevoed brutaal tuig, dat burgers de stuipen op het lijf jaagt. Klojo`s, die uit zijn op rotzooi trappen. Aan die conclusie hebben de gehandicapten van dat WOeJbusje voorlopig niets. Rest de hamvraag.

Hoe help je die uit de brand?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant