Afbeelding

Forum Sport beloont zich niet; RKAVV Vrouwen oefent

Sport 427 keer gelezen

Deltasport-Forum Sport 1-1

Ongeveer op hetzelfde moment dat de solide spelende en scorende Leidschendammer Jeffrey Aarts met staartclub Barendrecht in de Tweede Divisie nipt bij topclub HHC Hardenberg verloor (2-1) en de uitblinkende Voorburger Nathan Aké met Bournemouth in de Premier League eveneens nipt van de nieuwe koploper Manchester City verloor (1-0) stelde Forum Sport zaterdagmiddag in Vlaardingen enigszins teleur door één in plaats van drie punten bij Deltasport binnen te halen. De ploeg van trainer Bas Steffens miste vooral voor rust een paar opgelegde kansen en zag na rust dat Deltasport het fysiek op punten won. Met een verkeerd vallende doeltrap was doelman Jurriaan Jouvenaar indirect schuldig aan de 1-0. Met een diagonaal afstandsschot trok Nychel l'Ami de stand twee minuten later al weer gelijk.

"En dat terwijl wij de gehele wedstrijd de betere ploeg waren", zegt Steffens, die van 'open kansen' voor rust sprak. "Ja, zelfs een kans één op één met de keeper liet Orlando Agues Ribeiro helaas liggen. Na rust eenzelfde spelbeeld. De wisselspelers brachten meer druk, waaraan het begin 2e helft ontbrak. De door Jurrian slecht verwerkte achterbal, die hij in de voeten bij de scorende spits inleverde, was een ongelukkig moment. Uit een mooie en snelle tegenaanval werd het terecht 1-1."

"Zeker op basis van de onderlinge kansenverhouding hebben we de overwinning laten liggen. Deltasport speelde op het randje en soms er overheen. Hun fysieke spel en opportunisme in combinatie met het natuurgrasveld, dat zich uitstekend voor fysiek voetbal leent, en de scheidsrechter, die heel veel toeliet, maakten het voor ons een heel lastige wedstrijd. Als we voor rust de kansen hadden afgemaakt hadden we het duel veel makkelijker tot een goed einde gebracht. Dat was jammer en bracht - ondanks het punt en het niet verliezen - toch nog bij iedereen een ontevreden gevoel met zich mee."

Joshua Steenvoorden en Lorenzo Seymonson waren nog geblesseerd. Terug in het basiselftal was Gino Lauwers, die door een familie-uitje vorige week zaterdag niet aanwezig was. Jordy de Bruin was weer voldoende van zijn enkelblessure hersteld om te spelen. Hugo van Diepenbeek was voor zijn studie met school weg. Steffens: "En Edoardo Saurwalt en Jerone Godett waren met school in Engeland geweest en sloten zaterdagochtend pas aan bij de spelersgroep. Ze hadden niet voldoende trainingsuren kunnen maken. En ik had Leo Dijkhuizen ook weer eens op de reservebank zitten na weer lang blessureleed. Hij is weer op de weg terug."

De top 3 in de zaterdag 1e klasse heeft nu 10 punten voorsprong. Wat Forum Sport nog rest is de titel 'best of the rest'. Steffens: "Nog 9 wedstrijden te gaan en dat betekent dus dat er nog voldoende punten te behalen zijn. Tien punten achterstand is niet makkelijk, maar óók niet onoverkomelijk. We moeten niet opgeven en elke week alles geven wat in ons zit. En dan zien we wel waar we eindigen. Voorlopig hoeven we niet naar de top drie te kijken maar kunnen we gewoon met onszelf bezig zijn en blijven."

DSVP-RKAVV Vrouwen (oefenduel) 3-2

Romy van der Helm bracht haar club twee keer terug op gelijke hoogte. Interim-trainer Nikita van der Wijngaard was blij met het oefenduel. "Een gelijkspel zou een terechte weergave van de onderlinge verhoudingen zijn geweest. Een oefenduel tegen een hoger spelend team is altijd nuttig voor het spelritme. En voor de meiden die minder spelen een mooi gelegenheid voor meer speeltijd." Van der Wijngaard kon geen beroep doen op Nina van der Hoeven, Francis Koning, Stephanie Groenendijk en Vreni van Herk. Jenske Kroes is voor haar werk in het buitenland en komt halverwege april weer terug. Van der Wijngaard: "We hopen dat ze de competitie met ons kan afmaken. Mandy Martens is zwanger en speelt pas weer na de zomer." Officieel veilig is RKAVV nog niet. Degradatie ligt nog steeds op de loer. Van der Wijngaard: "Doelstelling is en blijft handhaving en geen nacompetitie hoeven spelen. Op zaterdag 25 mei verwachten we gewoon klaar te zijn met het seizoen."

Wat betreft de toekomst houdt Van der Wijngaard zich nog enigszins op de vlakte. "Er wordt door de club hard gewerkt om een trainer voor volgend seizoen voor de groep te krijgen. Er zijn twijfelgevallen die overwegen om met voetballen te stoppen. Een drijvende kracht als Claudia van der Hulst werd door haar lijf gedwongen te stoppen. We houden haar graag bij de groep in een andere rol. Over het doorstromen van jeugdspeelsters wordt gesproken. En we zijn met wat speelsters van buitenaf bezig. Alleen is voor hen ook interesse van andere clubs. Ik ben blij dat Martin van der Lans weer terug op het oude nest is, óók al is het tijdelijk. De samenwerking met hem is prima. We kennen de ploeg allebei heel goed! Ik wil dat hij blijft, maar begrijp heel goed dat hij zich voor het contact met zijn volwassen kinderen in het buitenland niet wil vastleggen. Deze week gaan we gewoon lekker trainen en dan zijn wij zeker klaar voor Barendrecht aanstaande zaterdag."

Rentree Rody de Boer nabij

Vrijdag 1 maart vertoonde AZ TV een interview met de Voorburgse keeper Rody de Boer. De voormalige jeugdinternational en jeugdkeeper van Forum Sport en ADO Den Haag was 3e keeper bij ADO Den Haag en 1e keeper bij Telstar in de KeukenKampioen Divisie, voordat hij dit seizoen naar AZ in de Eredivisie overstapte. Een zware schouderblessure in de voorbereiding wierp hem ver terug. "Bij het eerste had ik de voorrondewedstrijden Europa League en de eerste competitiewedstrijd tegen NAC op de bank gezeten. In de week voordat de competitie voor Jong AZ begon raakte ik geblesseerd." Hij revalideerde aanvankelijk alleen in de sportschool en apart op het veld. Vorige week trainde hij voor het eerst weer met de spelersgroep mee. "Het was mijn beste week bij AZ tot nu toe. Het is zo fijn om weer overal bij te zijn." AZ-keeperstrainer Nick van Aart, die ook eerste doelman Marco Bizot en Piet Velthuizen (De Boer's tijdelijke vervanger) onder zijn hoede heeft, is onder de indruk van De Boer's weerbaarheid. "Hij is sterker teruggekomen dan dat hij bij ons begon. Dat was ook noodzakelijk. Hij heeft er hard voor moeten werken en is altijd positief gebleven. Rody is allround, heeft een goede voetentechniek en kan goed meevoetballen. Hij heeft een goed inzicht, leest en begrijpt het spelletje goed en heeft uiteraard verdedigende kwaliteiten." De Boer debuteert binnenkort bij Jong AZ. "Over een week of twee denk ik. Ik hoop dit seizoen nog zo veel mogelijk te spelen en daarna zien we wel."

Sportprijzen 2019

Onlangs werden de Sportprijzen 2018 uitgereikt. Men kan nu al kandidaten die dit kalenderjaar goed presteren voordragen via de website https://sportprijs-lv.nl/aandragen-kandidaat/.

De Voorbugse keeper Rody de Boer is terug op het veld bij AZ (foto: AZ TV).
Het trainersduo Nikita v.d. Wijngaard & Martin v.d. Lans maakt het seizoen bij RKAVV Vrouwen af (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant