De afgelopen maanden wordt Leidschendam-Voorburg geteisterd door een reeks van autobranden en vernielingen met zwaar vuurwerk (archieffoto).
De afgelopen maanden wordt Leidschendam-Voorburg geteisterd door een reeks van autobranden en vernielingen met zwaar vuurwerk (archieffoto).

Weer twee brandjes in Voorburg

Actueel 873 keer gelezen

Voorburg - Woensdagavond en afgelopen nacht hebben toch weer twee brandjes plaatsgevonden in Voorburg. Dit ondanks het feit dat er reeds drie verdachten vastzitten voor een reeks van brandstichtingen en vernielingen met zwaar vuurwerk.

Aan de Jacobus van Looystraat was er woensdagavond sprake van een poging tot brandstichting bij een geparkeerde auto. Omwonenden zagen dat enkele personen achter de Kwik Fit probeerden om een van de banden in brand te steken. Zij belden snel de brandweer en de politie, die als eerste ter plaatse was, begon al met blussen van het vuurtje.

De brandweer maakte het karwei af en omdat er geen felle brand heeft plaatsgevonden was de kans groot dat er nog sporen zouden kunnen worden gevonden in de vorm van DNA of vingerafdrukken. Daarom werd een plaats delict afgezet en werd het voertuig afgevoerd voor nader sporenonderzoek.

Tuinafval
Tevens vloog in de nacht van woensdag op donderdag een aanhangwagen met tuinafval op de Parkweg in Voorburg in de brand.
Toen de gealarmeerde ter plaatse kwam, bleek een geparkeerde aanhangwagen met daarin plastic zakken met tuinafval in brand te staan. Er was meer rook dan vuur, dus het kostte de brandweer weinig moeite om de smeulende aanhangwagen te blussen.

De politie heeft ter plaatse geen verder onderzoek verricht. Hoewel er een vermoeden was van brandstichting, kan het ook zomaar broei geweest zijn. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant