Drs. J. (Jaap) Smit is Commissaris van de Koning in Zuid-Holland (foto: Provincie Zuid-Holland, Dirk Hol PZH).
Drs. J. (Jaap) Smit is Commissaris van de Koning in Zuid-Holland (foto: Provincie Zuid-Holland, Dirk Hol PZH). DIRK HOL

Commissaris van de Koning Jaap Smit opent sluis

Actueel 542 keer gelezen

Leidschendam - De geheel gerenoveerde sluis in Leidschendam wordt op 13 april officieel geopend door de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit tijdens de opening van het vaarseizoen, die ook dit jaar wordt gecombineerd met de Erfgoeddag.

April staat als eerste volle lentemaand in het teken van het zomerseizoen. De gemeente wisselt de site Winter aan de Vliet voor Zomer aan de Vliet. De erfgoedpartners pakken fors uit met de presentatie van hun programma Schatten van de Gouden Eeuw. In veel toespraken, visies en workshops wordt de Vliet benoemd als blauwe verbinding tussen de verschillende kernen van Leidschendam-Voorburg.

Sinds de verruiming in 2010 van de sluistijden organiseert de Samenwerkende Watersport Leidschendam—Voorburg Opening Vaarseizoen. Elk jaar wordt gezocht naar een thema. Vaak is dat een nieuwe voorziening aan het water. Dit jaar staat de viering in het teken van de renovatie van de Sluis Leidschendam. Het monument op de scheiding tussen Delfland en Rijnland onder beheer van de provincie Zuid-Holland. Ook het merk Hollandse Plassen zal weer worden uitgedragen. Vanuit het Ondernemers Platform Hollandse Plassen wordt de Sluis immers gezien als poort naar de Hollandse Plassen.

Ook voor dit tweede lustrum geldt de openbare uitnodiging om het feest mee te vieren. Daartoe kan meegevaren worden vanaf de Knip tot in de Sluis Leidschendam (vanaf 15.30 uur verzamelen bij botenstalling Warmenhoven aan de Kniplaan te Voorschoten). Ook is het mogelijk om vanaf 16.30 uur op te stappen bij houtzaagmolen De Salamander. De bedoeling is immers ook dat ook niet uitgesproken watersporters mee gaan doen want gelet op het motto 'Kijken naar Watersport is ook Watersport' is iedereen eigenlijk een watersporter. Om 17.00 uur is de afvaart richting Sluis Leidschendam met de openingshandeling door de Commissaris van de Koning in de sluis. Daarna vaart men door naar Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant