Jan ('Vlinderman') Kienjet in de bijzondere tropische vlindertuin, die inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige en erkende kleine dierentuin.
Jan ('Vlinderman') Kienjet in de bijzondere tropische vlindertuin, die inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige en erkende kleine dierentuin.

Tropische sferen in Vlinders aan de Vliet

Actueel 1.155 keer gelezen

Leidschendam - Voor de beleving van een tropische omgeving hoef je niet ver weg: op de grens van Leidschendam en Voorschoten ligt de vlinderjungle Vlinders aan de Vliet.

In 2006 begon Jan ('Vlinderman') Kienjet deze bijzondere tropische vlindertuin, die inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige en erkende kleine dierentuin. Vlinders aan de Vliet is dit jaar flink uitgebreid. Het oppervlak is zelfs verdubbeld. Alles is in eigen beheer verbouwd en opgebouwd. Het entree met selfservice café en souvenirwinkel is vormgegeven in de sfeer van een Thais dorpje. De papagaaien Coco en Lotje verwelkomen je als je binnen komt. Bij de kleine krokodillen staat nu een tribune waar het publiek kan plaatsnemen als ze worden gevoerd.

Jan importeert vlinderpoppen uit landen zoals Maleisië, Costa Rica en Suriname, zodat er altijd honderden tropische vlinders fladderen in de paradijselijk aangelegde tropische jungle. Daarnaast zijn er allerlei andere jungledieren te bewonderen (vissen, vogels, schildpadden, wandelende takken, kikkers, leguanen, etc). In het huis van meester Prikkebeen draait doorlopend een educatieve film van de Vlinderstichting. Een zeecontainer vormt een spannende donkere tunnel. De watervalletjes en de tropische temperatuur zorgen voor een ontspannende atmosfeer waar het goed toeven is. Info op www.vlindersaandevliet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant