De Vliet - en haar oevers - bij Leidschendam-Voorburg wordt ook schoongemaakt (archieffoto).
De Vliet - en haar oevers - bij Leidschendam-Voorburg wordt ook schoongemaakt (archieffoto).

Zwerfafval opruimen langs de Vliet

Actueel 263 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tijdens Wereld Water Dag op vrijdag 22 maart wordt tussen Leiden en Rotterdam 45 km rivieren schoongemaakt. In Leidschendam-Voorburg wordt er zwerfafval geruimd langs de oevers van de Vliet tussen de Vlietlandbrug en Oude Tolbrug.

Stichting Aquarius organiseert deze 11e editie van Wereld Water Dag. Met hulp van gemeenten, provincie en sponsoren wordt elk jaar op Wereld Water Dag een rivier schoon gemaakt. Dit jaar wordt 45 km aan rivieren en kanalen schoon gemaakt, van het stadhuis van Leiden tot het stadhuis van Rotterdam. Dat betekent dat ook De Vliet bij Leidschendam-Voorburg kan rekenen op een schoonmaakbeurt. De gemeente Leidschendam-Voorburg biedt de vrijwilligers tussen 12:00 en 13:00 uur een 'Schoon Water Lunch' aan bij Bistro Nr. 11 in Leidschendam. 

Wethouders Nadine Stemerdink en Astrid van Eekelen zijn bij de lunch aanwezig. "Het is geweldig dat de deelnemers aan de Wereld Water Dag zich vrijwillig inzetten om de Vliet en haar oevers schoon te houden. Zij zijn daarmee een voorbeeld voor anderen. Als iedereen af en toe wat zwerfafval opraapt en in de prullenbak gooit, dan blijft Leidschendam-Voorburg een fraaie en duurzame woongemeente."

Sichting Aquarius is een non-profit organisatie die aandacht vraagt voor schoon water door middel van uiteenlopende evenementen. De organisatie zoekt nog deelnemers of begeleiders die mee willen helpen zwerfafval op te ruimen langs de oevers van de Vliet. Voor inzamelmaterialen wordt gezorgd. Het parcours langs de gemeente Leidschendam-Voorburg is in stukken van ongeveer twee kilometer opgedeeld en begint bij de Vlietlandbrug (Rietpolderweg 12) en eindigt bij de OudeTolbrug in Voorburg.

Meer informatie over de Wereld Water Dag en de mogelijkheid om aan te melden als deelnemer is te vinden op www.wereldwaterdag.nl of op www.facebook.com/wereldwaterdag via de knop "doe mee".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant