Afbeelding
ONDERNEMER IN BEELD

Bij de Readshop staat de deur altijd open!

Ondernemer in Beeld 2.522 keer gelezen

Voorburg - The Readshop in de Herenstraat Voorburg is van eigenaar gewisseld. De gedreven onderneemster Paulien Uijlenbroek is sinds 1 december vorig jaar de nieuwe eigenaar van deze gezellige winkel met een uitgebalanceerd assortiment boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoor- en cadeauartikelen en tabak.

Paulien houdt zelf heel erg van lezen. Zij heeft het assortiment boeken in de afgelopen maanden al enorm uitgebreid. "Je vindt nu de gehele boeken top tien in de winkel maar ook bijvoorbeeld veel recente kookboeken. Het is mijn streven dat inwoners van Leidschendam-Voorburg het vanzelfsprekend vinden wanneer zij een boek zoeken dat ze dan naar mijn winkel komen. Ik word nu al heel veel benaderd met vragen over boeken. Mijn assortiment groeit en daar word ik heel blij van."

Voor Paulien was het besluit om haar baan op te zeggen en de winkel in de Herenstraat over te nemen een heel onverwachte wending in haar carrière. "Ik werkte al 33 jaar fulltime voor verschillende organisaties. Ooit begonnen bij ABN/AMRO en uiteindelijk de laatste 15 jaar werkzaam in de woningcorporatie branche. Maar, ik wilde eigenlijk mijn hele leven al een eigen winkel. Toen ik per toeval deze winkel te koop zag staan, raakte ik direct getriggerd. Ik vond dit al een super leuke plek en heb in een impulsieve bui de eigenaar benaderd. Toen ging het heel snel. Ik wist, als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer. Dit was echt een hele mooie kans. Het was een rollercoaster waar ik in terecht kwam, zeker omdat ik op 1 december open wilde gaan. De feestmaand heb ik hierdoor wel direct mee kunnen pakken."

Na de hectische start is Paulien zich nu meer gaan richten op het assortiment, alle bijkomende administratieve werkzaamheden en de vragen vanuit haar klantenkring. "Wat missen de Voorburgers in de Herenstraat? Dat marktonderzoek moet ik zelf doen." Paulien geniet van het ondernemen en het in contact zijn met haar klanten. Ook geniet zij van de Herenstraat en omgeving. "De collega winkeliers zijn zo aardig en enthousiast. Iedereen kent elkaar en loopt bij elkaar binnen. We gunnen elkaars succes en kunnen elkaar versterken." Ook met de inwoners heeft Paulien een leuke klik. "Ik hoor vaak dat men blij is dat deze winkel er is en krijg ook veel complimenten over de uitstraling en het assortiment."

Met het brede assortiment van tijdschriften, wenskaarten, kantoor- en cadeauartikelen, tabak en boeken voor volwassenen en kinderen is er voor iedereen wel een reden om regelmatig de winkel te bezoeken. Paulien had veel plannen ten aanzien van het uitbreiden van haar assortiment. "Maar ik realiseer mij dat ik goed mijn koers moet bepalen en dat vasthouden. Het is mijn ideaal om dè boekenwinkel van Voorburg te zijn."

De Boekenweek komt eraan. Van 23 tot en met 31 maart krijgt iedereen bij aankoop van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink cadeau. Zij communiceert hierover en over andere nieuwtjes op facebook (Readshop Voorburg). The Readshop bevindt zich in de Herenstraat 132, Voorburg. De winkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant