Wethouder Astrid van Eekelen mocht de vang lichten, maar de molen mocht niet draaien vanwege de harde wind (foto: Ot Douwes).
Wethouder Astrid van Eekelen mocht de vang lichten, maar de molen mocht niet draaien vanwege de harde wind (foto: Ot Douwes).

Molenseizoen geopend bij De Vlieger

Actueel 223 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Astrid van Eekelen heeft zaterdag 16 maart bij de molen de Vlieger aan het Essepad in Voorburg het startsein gegeven voor het molenseizoen 2019.

Helaas konden ze de 400-jarige molen de Vlieger niet laten draaien door de harde wind die er stond. De Wethouder kreeg een mooie bos bloemen uitgereikt van de molenaar Bram Zonderop en het bestuur en ze gingen met ze allen even op de foto.

De Wethouder Astrid van Eekelen kreeg ook nog een uitgebreide rondleiding van de molen en er werd ook nog even in de bedstee gedoken om te kijken hoe dat ligt. Iedereen kan de molen vanaf nu weer wekelijks op woensdag- en zaterdagmiddag bezichtigen.

Het was zaterdag overigens druk rond museummolen De Vlieger. Vrijwilligers van NLdoet werkten overdag aan de moestuin en vanaf 18.00 uur waren er activiteiten in het kader van de Museumnacht Kids. De jeugd kon zo ontdekken hoe het leven in en rondom molen De Vlieger was en hoe de molen werkt. Men kon dit doen door samen met een gids door de molen te wandelen. Voor de kleinsten was er een leuke theatervoorstelling 'Zo draait de Molen' die hen meenam in hun fantasie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant