Spits Remco Overdevest (RKAVV) was zondag 2x dichtbij een doelpunt (foto: Jonas Bloemen).
Spits Remco Overdevest (RKAVV) was zondag 2x dichtbij een doelpunt (foto: Jonas Bloemen).

Forum Sport, Stompwijk'92 & SEV winnen; Nathan Aké in Stompwijk

Sport 817 keer gelezen

Forum Sport-Brielle 1-0

In 'the best of the rest' competitie (de top 3 in 1B heeft 10 punten voorsprong) is Forum Sport nu '2e' met 1 punt achterstand op S.V. Honselersdijk. Het gat met de degradatieplaatsen is ook 10 punten. Voor de ploeg van trainer Bas Steffens blijft het dus noodzaak om de laatste 7 competitiewedstrijden scherp te blijven. Promotienacompetitie is óók nog haalbaar als Forum Sport 4e in de eindrangschikking wordt. Matchwinner tegen Brielle werd kilometervreter Tom Bijen, die de bal bewust van afstand en op de wind de bovenhoek in krulde. Elftalleider Ziya Güngör beschouwde het als een cadeautje. Hij werd zaterdag 62 jaar. En Steffens was tevreden. "Wij gingen het beste met de omstandigheden (regen & wind) om, kregen ook de meeste en grootste kansen, en maakten het meeste aanspraak op de overwinning. Tom Bijen besliste de wedstrijd met een schitterend afstandsschot van 25 meter. Inderdaad een belangrijke en goede overwinning."

SEV-Haagse Hout 3-2

Kevin Blommestijn scoorde na 2 minuten al 1-0 na goed voorbereidend werk van Jasper Koning en Robin Schoew. SEV-doelman Kai Voorwinden was even later kansloos op een door de wind gedragen vrije trap (1-1). Op slag van rust werd het 2-1 en had de solerende Jeremy Knegtmans tevergeefs nog de kans op de gelijke ruststand. De 2-2 ruststand kwam er toch. Valentijn Ebbers knalde de rebound van een schot van Koning op de paal keihard in het dak van het doel. Na rust had SEV de wedstrijd onder controle, maar drukte het pas in de slotfase door. Thomas Lomonaco zette van achteruit een aanval op en was even later ook het eindstation van die aanvalsopzet; 3-2.

SC Monster-RKAVV (vrouwen) 3-2

"We begonnen niet scherp aan de wedstrijd en gaven Monster veel te veel ruimte om te voetballen", zegt interim trainer-coach Nikita van der Wijngaard. "Verdedigend waren we niet fel genoeg en stonden we niet kort op de vrouw, waardoor het voor rust al 3-1 was. Jessie kopte ons nog wel naar 1-1." Na rust verscheen een heel 'ander' RKAVV op het veld. Van der Wijngaard: "Na rust werden de afspraken wel goed nagekomen. Keeper Sterre redde 2x fantastisch, maar wij kregen ook kansen die een doelpunt waard waren. Linda legde de bal 5 minuten voor tijd goed af op Jessie, die 3-2 scoorde, maar van een slotoffensief was verder geen sprake meer. We hebben het de nummer 2 in 2B in ieder geval knap lastig gemaakt en laten zien dat men met ons rekening houden moet in deze competitie. Een eerste helft als de tweede helft en het vervolgens zolang mogelijk volhouden moet ons streven zijn." Zaterdag in de verre uitwedstrijd bij Zuidland heeft RKAVV nog wat goed te maken. Thuis werd het 2-4 en speelde RKAVV lange tijd met 10 vrouwen na de rode kaart van keeper Sterre van der Zalm. Van der Wijngaard: "Het werd toen 2-4, maar we wisten ze het nog knap lastig te maken. 'Kom maar op!' zou ik zeggen."

VC Vlissingen-RKAVV 0-0

Ondanks kansen en mogelijkheden voor Remco Overdevest, Robin Steffens, Hayden Bergen, Jordy de Wit en invaller Jop Verhagen bleef de brilstand op het scorebord. De thuisclub kreeg spaarzame mogelijkheden. RKAVV gaf achterin niets weg, waardoor de teleurstelling groot was. Trainer Maurizio Ceccucci: "Ja, het hadden 3 punten voor ons moeten zijn, maar zoals vaker dit seizoen scoren we niet terwijl we de betere ploeg zijn. Dat is frustrerend." RKAVV gaat zondag op bezoek bij Baronie. Ceccucci: "Tegen de koploper in onze hoofdklasse maken we kans. Thuis waren we minimaal gelijkwaardig. Echter zij scoorden uit een vrije trap in de slotfase en wij misten weer eens de kansen."

Full Speed-Wilhelmus 2-2

Beide selectie-elftallen speelden gelijk (Stompwijk'92 2-Wilhelmus 2 3-3); beide elftallen kregen kansen op meer, maar beide elftallen bleven koploper. Trainer Oscar Laguna Burgos: "Vorige week bij Kethel Spaland ging het ook bijna die kant op, maar werd het 2-4. We waren onrustig aan de bal, toen Full Speed in de slotfase opportunistischer ging spelen. Vier 100% scoringskansen werden daardoor gemist. Met 7 uit 3 en de achtervolgers op 2 punten zijn we nog koploper, maar we moeten hier wel van leren." Laguna Burgos kent komende tegenstander Dubbeldam niet. "Verenigingsmanager en oud-trainer Piet van der Valk is een keer gaan kijken, maar wij moeten van onszelf uitgaan. We kunnen veel beter."

Stompwijk'92-Laakkwartier 4-2

De thuisclub ging efficiënter met haar mogelijkheden om. Invaller doelman Jesper van Leeuwen verrichtte enkele prima reddingen. "Tuurlijk combineert Laakkwartier makkelijk, maar veel verder dan wat slappe schoten zijn ze niet gekomen. Met de wind in de rug na rust (1-1) was het voor ons makkelijker om onze spitsen te bereiken. En ja, onze '10' Rick Luiten was daar wel belangrijk in. Hij heeft veel ervaring, kiest vaak voor de juiste oplossing, en weet Nick en Enrico goed te sturen. Ook Jesper heeft een goede rol gehad, maar het was een teamprestatie. De hele ploeg heeft geknokt. Als we met 11 man blijven knokken handhaven we ons in de 2e klasse."

Het koningskoppel Ammerlaan & Geus deed weer van zich spreken. Van Manen: "Met Nick in een absolute hoofdrol. Wat betreft de keuze om met het koppel te starten is de vraag niet of ik dat durf maar of ze zelf scherp en fit zijn. Als ze niet meewerken, heb je weinig aan ze. De balans in het elftal moet kloppen. Zoals zondag en eerder tegen HVV gaan ze mee in de passie en strijd. Dan moet ik ze altijd opstellen. Ze opstellen is niet vanzelfsprekend. Het moet samen, en dat hebben ze op dit moment gelukkig weer door."

Nathan Aké in Stompwijk

Toeschouwer bij Stompwijk'92 2-Wilhelmus 2 was Nathan Aké (Bournemouth & Oranje). "Ik ben hier met mijn vader om naar mijn broer Cedric te kijken. Zaterdagmiddag na Bournemouth-Newcastle United (2-2) in de Premier League zijn mijn vriendin en ik direct de auto ingestapt en via Dover in 7 uur tijd naar Nederland gereden. We hebben een hondje. Dat mag niet vliegen." Aké meldde zich maandag in Zeist bij Oranje voor de duels met Wit Rusland en Duitsland deze week. "Ik was zondag bij mijn ouders in Voorburg; zij bij die van haar in Nieuwerkerk a/d IJssel. Het was leuk om mijn vrienden bij Wilhelmus weer eens te zien."

Nick Ammerlaan (Stompwijk'92) scoorde 3x & Jake Smart (Wilhelmus) scoorde de naar later bleek niet veilige 0-2 (foto's: AW).
Jessie v. Leeuwen (RKAVV Vrouwen) scoorde zaterdag 2x & Tom Bijen (Forum Sport) werd zaterdag matchwinner (archieffoto's: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant