Aan de Beijnenstraat in Voorburg ging woensdagochtend weer een auto in vlammen op (foto: Regio15).
Aan de Beijnenstraat in Voorburg ging woensdagochtend weer een auto in vlammen op (foto: Regio15).

Politie op jacht naar Voorburgse seriepyromaan

Actueel 727 keer gelezen

Voorburg - Aan de Beijnenstraat is op woensdagochtend 27 maart een auto uitgebrand. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Rond 00:30 uur ontving de politie een melding dat er een auto in brand stond aan de Beijnenstraat. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek. Vanwege de manier waarop de brand is ontstaan, gaat de politie er vanuit dat de brand is aangestoken. Getuigen vertelden de politie dat zij kort na de brand twee voertuigen met hoge snelheid weg zagen rijden. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over deze voertuigen.

Eerder op dinsdagavond 26 maart rond 20:50 uur, werden er op de Van Woudekade twee harde knallen gehoord. Een geparkeerde auto raakte daardoor beschadigd. De politie doet onderzoek naar deze vernieling. Het is nog onduidelijk of de autobrand en de vernieling verband met elkaar houden.

Er is sprake van een lange reeks van brandstichtingen in en bij auto's en/of zware vuurwerkknallen met schade tot gevolg. De serie autobranden startte eigenlijk al begin dit jaar. Op 3 januari gingen al drie auto's in een uur tijd in vlammen op en op 16 januari een auto aan de Bruijnings Ingenhoeslaan. Vervolgens was er in februari een reeks van zes branden in Voorburg en Leidschendam en daarna in maart weer drie branden in Voorburg.

De politie heeft een speciaal team in het leven geroepen en onderzoekt iedere brand minutieus op sporen. Er zijn op een zeker moment wel drie aanhoudingen verricht, maar de verdachten zijn voorlopig vrijgelaten. Niet bekend is of zij van een of meer gevallen van brandstichting/vernieling verdacht worden. De politie blijft echter naarstig op zoek naar de Voorburgse seriepyromaan.

De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze incidenten en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. Mocht u camerabeelden in uw bezit hebben, of heeft u andere informatie de politie kan helpen in het onderzoek, neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant