Ranomi Kromowidjojo verschijnt aan de start tijdens de Swim Cup in het Hofbad Leidschenveen-Ypenburg (foto: pr).
Ranomi Kromowidjojo verschijnt aan de start tijdens de Swim Cup in het Hofbad Leidschenveen-Ypenburg (foto: pr).

Swim Cup in Hofbad in teken van Olympische Spelen 2020

Sport 519 keer gelezen

Leidschenveen - De finales van de Swim Cup Den Haag in het Hofbad in Leidschenveen-Ypenburg van 4 t/m 7 april worden in de ochtend gehouden. Dit om zwemmers te laten wennen aan het vroege aanvangstijd van de Olympische finales over anderhalf jaar tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

Na twee succesvolle edities is het Haagse Hofbad voor de 3e keer het toneel van de Swim Cup. De wedstrijd geldt als een belangrijk kwalificatiemoment voor het WK langebaan deze zomer in Zuid-Korea (12 t/m 28 juli). Behalve de Nederlandse top met Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Kira Toussaint, Arno Kamminga en Jesse Puts verschijnen er toppers en subtoppers van 37 Europese zwemverenigingen aan de start. Ook paralympische zwemmers doen mee.

De vier dagen topsport kennen een vol programma in Den Haag. Op vrijdag 5 april strijden de beste junioren van Nederland op de lange afstanden om de titels van 800 en 1.500 meter. Zaterdag 6 april strijden minioren en junioren om de Ranomi Cup ten bate van UNICEF. Op zondag wordt het programma van de Swim Cup afgesloten met de Nationale Arena Clubmeet om de titel 'beste club van Nederland'.

Meer informatie is te vinden op www.swimcup.nl/denhaag. Het programma start donderdagavond om 17.30 uur. Kaarten zijn beschikbaar vanaf 7 euro via de website en aan de kassa van het Hofbad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant