Jasper Koning (SEV) schiet één van zijn 3 doelpunten tegen Blauw Zwart binnen (foto: AW).
Jasper Koning (SEV) schiet één van zijn 3 doelpunten tegen Blauw Zwart binnen (foto: AW).

Puntloze inhaalwedstrijden Stompwijk'92 & Wilhelmus

Sport 452 keer gelezen

SEV-Blauw Zwart 3-2

Het oefenduel was onderhoudend, telde 5 velddoelpunten en was een weerzien met Jos van der Helm, die nog altijd RKAVV-er is. Hij voetbalde bij RKAVV vanaf zijn jeugd, was lange tijd eerste elftalspeler en enige tijd hoofdtrainer, voordat de opmars naar de hoofdklasse werd ingezet. Samen met 'Mister Blauw Zwart' Toine l'Ami, broer van Forum Sport's tweede elftaltrainer en aanstaand assistent-eerste elftaltrainer Marcel l'Ami, leidt hij de derdeklasser, dat een positie bovenin het rechterrijtje inneemt. "Het was geen hoogstaand duel. Ons 2e elftal speelde competitie, maar gelukkig was ons JO19-1 elftal vrij, waardoor wij met een veredeld Jong Blauw Zwart elftal aantraden. Een goede gelegenheid om onze aanstormende talenten eens aan het werk te zien. In onze vaste selectiespelersgroep zijn al een aantal van die talenten vervroegd doorgeschoven. Blauw Zwart ontwikkelt zich goed."

Van der Helm weet als geen ander dat het moeilijk is om uit de vierde klasse te komen. "Pas in mijn derde jaar hier lukte ons dat. Je weet dat je in de vierde klasse te maken krijgt met fysiek sterke tegenstanders. Wij hadden het daar altijd moeilijk mee. Datzelfde ondervindt SEV nu ook. En uiteraard heb je ook geluk nodig." In zijn selectiespelersgroep zitten vijf spelers met een RKAVV-verleden; Luc van Zelst, Kim Theil, Mats de Koning, Bastiaan Hendriksen en Tom van der Marel. De laatste twee zijn in hun jeugd bij Blauw Zwart begonnen met voetballen. "Kim was er vandaag ook bij. Hij heeft bij RKAVV in de eerste klasse gevoetbald. Zijn ervaring kunnen we goed gebruiken. Voor SEV hoop ik dat ze via de nacompetitie promoveren. In mijn jeugd heb ik nog met hun technisch coördinator Frank Dobbe gevoetbald. Ik gun het de club."

Het elftal van SEV stond onder leiding van tweede elftaltrainer Joey Weijne. Hoofdtrainer Denis Luhulima was een weekend weg. "Wij speelden ook met een veredeld tweede elftal. Een aantal spelers was ook een weekend weg en een aantal spelers met pijntjes werd gespaard. Van Denis kreeg ik min of meer de vrije hand. We speelden daarom 1-3-4-3, omdat we dat in het tweede elftal ook zo doen en ik eigenwijs genoeg ben om dat vast te houden, maar wat vooral belangrijk was dat de beschikbare spelers wedstrijdritme hielden. Met het 2e elftal hebben we onlangs een periodetitel gepakt en het 1e elftal moet ook de nacompetitie halen. Dus we hebben nog genoeg te doen." Overigens krijgt Weijne, óók oud-speler van Forum Sport 1, volgend seizoen een nieuwe collega als hoofdtrainer; Kenneth Soechit. De huidige trainer Denis Luhulima vertrekt naar de zondagse studentenvoetbalvereniging Taurus uit Delft, die in de derde klasse speelt. Weijne: "Mijn schoonvader Martin de Graaf is hoofdtrainer van die andere studentevoetbalclub Ariston'80. Ja, inderdaad de club die in onze vierde klasse kampioen gaat worden."

Luhulima is blij met zijn nieuwe club. In verband met zijn (top)sportende kinderen op zaterdag, wier sportprestaties hij graag nadrukkelijk volgen wil, wilde hij juist naar een zondagvereniging overstappen. "Er waren 17 kandidaten maar Taurus heeft mij uiteindelijk gekozen. Dus volgend seizoen ben ik op zondag, woensdag- en vrijdagavond actief in Delft-Zuid op het studentensportpark. Een mooie nieuwe uitdaging in een totaal andere omgeving." De studentenvoetbalclub past prima bij de docent van een Haagse middelbare school. "De keuze om in de selectie van Taurus is dezelfde als bij willekeurig welke andere vereniging; 2x per week trainen en zondags voetballen. De spelers doen al het studeerwerk rondom het voetballen, maar net zo gedreven als bijvoorbeeld bij SEV; niet alleen een familieclub maar ook een studentikoze voetbalvereniging." Rondom tentamens zullen de studentenvoetballers wellicht vaker de voorkeur geven aan extra studiewerk dan aan voetbal. Luhulima realiseert zich dat als geen ander. "Studie gaat voor, maar op tijd goed en duidelijk communiceren is de afspraak, zodat ik bij Taurus in alle rust spelers uit Taurus 2, 3 en 4 kan uitnodigen om ze te zien trainen en spelen. Ik ga daar werken met een groep van 18 spelers. De definitieve selectie zal in de laatste week voor aanvang competitie bekend worden. Dit in verband met de ledenwerving tijdens de introductiedagen. Ik heb er heel veel zin in om nieuwe spelers en mensen te ontmoeten."

ROAC-Stompwijk'92 5-1

Vorige week wist de dorpsvoetbalclub de nummer twee in 2C op 3-3 te houden, maar in Rijpwetering ging het zondag helemaal mis. Van Stompwijk-zijde was het een waar foutenfestival. ROAC hielp Teylingen aan de tweede periodetitel, waar Stompwijk'92 bij winst kans op had. Voor de nummer voorlaatst zou dat raar zijn geweest; iets wat wellicht tussen de oren van de spelers kan hebben meegespeeld. Trainer Erik van Manen denkt van niet, maar had ook geen echte verklaring voor de zeer matige prestatie van zijn team. "We stapelden inderdaad fout op fout. Het is soms om moedeloos van te worden. Ik vind dit het resultaat van te weinig trainen en alleen maar op kunstgras voetballen, maar dat zeg ik al bijna 3 jaar hier. Op het klein formaat natuurgrasveld maakten we foute beslissingen en verkeerde inschattingen, en wisten we vooral niet samen dingen op te lossen. Na rust zijn we overgegaan naar 1:3:4:3 maar dat hielp ook niet." Van Manen gelooft nog wel in handhaving in de tweede klasse. "Natuurlijk staat iedereen onderin dicht bij elkaar, maar het wordt zeker geen makkie. We gaan er alles aan doen om erin te blijven. Competities kunnen raar lopen."

ODB-Wilhelmus 3-1

In een spijkerhard duel deden twee vrije trappen het elftal van trainer Oscar Laguna Burgos de das om. Wilhelmus speelde het meest verzorgde voetbal, maar met dat alleen verdien je geen punten. "We waren 10x beter, maar lieten alleen veel kansen onbenut. In de 1e helft telde ik 3 100% kansen. Kamiel Grapendaal en Youri Bruno troffen ook nog eens de paal. En invaller Cedric Aké schoot nog op de lat. We zijn koploper af in de promotiepoule, maar staan nu 4e." En dat vindt Laguna Burgos een wrange constatering. "We hebben dit seizoen 19 competitiewedstrijden gespeeld en verloren zondag pas voor de eerste keer. Op de 4e plaats staan is ongelofelijk."

Forum Sport MO15 bekerfinalist

De halve finale in de strijd om de KNVB districtsbeker Forum Sport MO15-Jodan Boys MO15 op het hoofdveld van VoetbalPark 't Loo was een ware thriller. Jodan Boys speelt in de andere hoofdklasse van West 2 en was de grote onbekende voor Forum Sport. De Voorburgse voetbalmeiden wisten niet wat hen overkwam, maar maakte een 0-3 en 1-4 tussenstand goed; 5-5. De afsluitende strafschoppenreeks werd door Forum Sport gewonnen. Zaterdag 1 juni om 11:45 uur is de finale tegen VDL MO15.

De trainers Erik v. Manen & Rob v. Benten zien toe hoe Sem v.d. Salm (Stompwijk'92) een duel verliest (foto: AW).
Forum Sport MO15 is bekerfinalist!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant