De nieuwbouw van woonzorgcentrum Mariënpark is zo goed als afgerond en volgende week vindt de verhuizing plaats (foto: pr).
De nieuwbouw van woonzorgcentrum Mariënpark is zo goed als afgerond en volgende week vindt de verhuizing plaats (foto: pr).

Nieuwbouw woonzorgcentrum Mariënpark klaar

Actueel 1.475 keer gelezen

Leidschendam - De nieuwbouw van Florence woonzorgcentrum Mariënpark aan de Prins Bernhardlaan in Leidschendam is vrijwel afgerond. Dit betekent dat de nieuwe bewoners hun intrek kunnen gaan nemen in pand. De verhuizing vindt plaats in de week van 8 april.

Mariënpark bestaat uit drie etages met in totaal 74 zorgappartementen. Elke etage bestaat uit twee kleinschalige woongroepen voor in totaal 24 bewoners. De nieuwe bewoners zijn mensen met vergevorderde vorm van dementie. Er zijn verschillende huiskamers waar men kan eten en in gezelschap kan verblijven, maar er zijn ook ruimtes waar iemand juist de rust kan opzoeken. Daarnaast heeft iedereen een appartement met een apart zit- en slaapgedeelte zodat een bewoner zich met bezoek even terug kan trekken. Iedereen die benieuwd is naar het pand kan een bezoekje brengen tijdens de speciale openstelling op vrijdag 5 april tussen 13.00 en 15.00 uur.

Het is nog wel een rommeltje rond de nieuwbouw. De infrastructuur rondom het nieuwe gebouw en de toegankelijkheid zijn echter de verantwoordelijkheid van de gemeente, laat Florence weten. "Volgens onze informatie zou de toegangsweg naar de hoofdingang van Mariënpark (Prins Bernhardlaan nr. 58) eind april afgerond moeten zijn. Tot die tijd kan men ook de tweede ingang op nr. 70 gebruiken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant