Lies de Jong wordt gefeliciteerd door Petra Sevinga, Stadsdeeldirecteur Leidschenveen-Ypenburg, namens burgemeester Krikke van Den Haag (Foto: Ap de Heus).
Lies de Jong wordt gefeliciteerd door Petra Sevinga, Stadsdeeldirecteur Leidschenveen-Ypenburg, namens burgemeester Krikke van Den Haag (Foto: Ap de Heus).

Lies de Jong-Hooijmans viert 100ste verjaardag

Actueel 760 keer gelezen

Leidschenveen - Lies de Jong-Hooijmans is op dinsdag 2 april 100 jaar geworden. In verzorgingshuis Rustoord in Leidschenveen werd ze op haar verjaardag met een bezoekje vereerd door Petra Sevinga, Stadsdeeldirecteur Leidschenveen-Ypenburg, die namens burgemeester Krikke van Den Haag, de felicitaties kwam overbrengen middels een brief en mooie bloemen. Ook kreeg ze een brief met een felicitatie van het Koninklijk echtpaar, waarmee ze erg verguld is.

Lies de Jong-Hooijmans werd 100 jaar geleden geboren op een boerderij in Veur als zevende uit een gezin van negen. In 1944 trouwde ze met Niek de Jong en gingen ze samen in boerderij de Amstelwijk wonen.  Daar voedde ze maar liefst 11 kinderen op. Vanwege bouwplannen van de gemeente, moesten ze in 1962 de boerderij verlaten en kregen ze een huis aan de Veursestraatweg in Leidschendam. Hier heeft Lies tot haar 97e gewoond. Toen moest ze haar huis onverwachts verlaten en kwam ze na een maagperforatie in verzorgingshuis Rustoord terecht. Hier wordt ze goed verzorgd en krijgt ze bijna dagelijks bezoek van haar kinderen. Daarnaast geniet ze van haar 13 kleinkinderen en inmiddels 5 achterkleinkinderen en neemt ze graag een advocaatje. Verder gaat ze nog graag naar buiten in de rolstoel, kijkt ze tv en houdt ze nog wekelijks het Leidschendamse nieuws bij door het lezen van het Krantje. Toch zal ze op haar 100ste nog een verhuizing mee gaan maken, want op donderdag 4 april verhuist ze naar een kamer in verzorgingshuis De Mantel in Voorburg. Gelukkig heeft Lies de Jong een vrolijk en opgeruimd humeur en ondergaat ze alles met een lach.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant