Ranomi Kromowidjojo en Unicef-directeur Suzanne Laszlo namen een cheque van 12.500 euro in ontvangst. (foto: Kees-Jan van Overbeeke).
Ranomi Kromowidjojo en Unicef-directeur Suzanne Laszlo namen een cheque van 12.500 euro in ontvangst. (foto: Kees-Jan van Overbeeke). Kees-Jan van Overbeeke

'Vette cheque' voor Unicef bij Ranomi Cup in Hofbad

Sport 664 keer gelezen

Leidschenveen-Ypenburg - Ruim 400 kinderen hebben tijdens de Ranomi Cup in het Hofbad in Leidschenveen-Ypenburg 13.500 voor Unicef bij elkaar gezwommen.

Olympisch kampioen en Unicef-ambassadeur Ranomi Kromowidjojo nam samen met Unicef-directeur Suzanne Laszlo zaterdag een cheque van 12.500 euro met 'een big smile' in ontvangst. Het totale bedrag liep na de overhandiging nog op tot 13.500 euro. De Ranomi Cup is een jeugdzwemwedstrijd ten bate van Unicef die jaarlijks in het Hofbad wordt gezwommen tijdens de KNZB Swim Cup.

Kromowidjojo was in haar nopjes met zoveel geld voor Unicef: "Geweldig, ik ben echt superblij met zoveel steun en geld voor Unicef. Bedankt kinderen, ouders, opa's en oma's voor jullie inzet en dit vele geld." Ook Suzanne Laszlo, directeur van Unicef was maar wat blij met de cheque: "Met dit geld kan Unicef weer goed werk doen voor veel kinderen." Kromowidjojo nam na afloop van de wedstrijden alle tijd om op de foto te gaan met kinderen en handtekeningen uit te delen.

Om te wennen aan de Olympische startijden werden de finales van de Swim Cup Den Haag dit jaar in de ochtend gezwommen. Voor volle tribunes belette het Kromowidjojo, Maaike de Waard en Kira Toussaint niet om hard te zwemmen. Hun tijden waren zelf goed voor kwalificatie voor het WK. Kijk voor alle uitslagen op www.swimcup.nl/denhaag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant