Teamchef Anouk Radloff en Operationeel specialist Dennis D. van der Sluis tijdens het bezoek aan het bureau (foto/tekst: Dick Muijs).
Teamchef Anouk Radloff en Operationeel specialist Dennis D. van der Sluis tijdens het bezoek aan het bureau (foto/tekst: Dick Muijs).

Politiebureau Leidschenveen-Ypenburg blijft gewoon open

Actueel 1.635 keer gelezen

Leidschenveen - In tegenstelling tot berichten in de media blijft het politiebureau aan de Brigantijnlaan in Leidschenveen-Ypenburg van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur gewoon open.

Men kan er dan (behoudens de feestdagen) altijd terecht voor politiezaken. Maar je kunt ook bellen. "Bij spoedzaken en verdachte situaties altijd 112", benadrukken teamchef Anouk Radloff en Operationeel specialist Dennis D. van der Sluis. Is er geen haast bij, bel dan 0900-8844. Ook de wijkagent is via dit nummer te bereiken, of ga op politie.nl naar het thema 'mijn buurt' en zoek op postcode of plaatsnaam. U ziet wie uw wijkagent is en hoe u hem kunt bereiken. Uiteraard kunt u hem of haar ook aanspreken op straat.

"Wij willen een nieuwe manier van werken introduceren met als doel dat we samen met de burger werken aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijk", zeggen Anouk en Dennis. Een voorbeeld is de onlangs gestarte campagne 'Meld uw camera aan bij de politie'. Deze campagne verloopt zeer succesvol.

Nog een voorbeeld zijn de Buurtpreventieteams; zij zijn de oren en ogen van de wijk en zorgen mede voor een veiligere wijk. Ook gaan de wijkagenten zich (nog) meer profileren in de wijk. Sommige wijkagenten hanteren al een wekelijks spreekuur in de wijk en de bedoeling is dit uit te breiden met als enig doel te zorgen dat jong en oud kan wonen in een leefbare en veilige wijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant