De Voorburgse Rugby Club Junioren bereiden zich voor op het eerste toernooi dat VRC organiseert (foto: AW).
De Voorburgse Rugby Club Junioren bereiden zich voor op het eerste toernooi dat VRC organiseert (foto: AW).

Voorburgse Rugbyclub organiseert Junioren Sevens Toernooi

Sport 695 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Aan De Star in Leidschendam lag tot medio 2018 een recreatiepark met veel gras en hangplekabri's voor jongeren. Sinds augustus is het met beperkte middelen omgebouwd tot Sportcomplex De Star met als enige bespeler de Voorburgse Rugby Club (VRC). VRC is een jeugdrugbyclub, die in 2015 werd opgericht. Het begin van haar bestaan werd gekenmerkt door omzwervingen binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Men vond steeds tijdelijk onderdak op de sportparken Duivesteijn (Cartouche), 't Loo (Forum Sport) en Westvliet (VCC), maar er kon alleen worden getraind. De gemeente wees VRC uiteindelijk De Star toe en voorzag het van een rugbypitch en ballenvangers. Maar voor de verdere invulling moest de club zelf zorgen. De club is dan ook in zijn geheel opgebouwd door clubvrijwilligers. Pal naast de golfclub werd met eigen middelen van een afgedankte BAM-bouwkeet, die op de Maasvlakte dienst had gedaan, een heus clubhuis gebouwd .

Bij VRC rugbyen jongens en meisjes vanaf 4 jaar. De Junioren (<16) is momenteel het oudste team. Dat team wordt komend seizoen de Colts (<18). Zaterdag organiseert VRC het 'VRC Junioren Sevens Toernooi'. Het is de eerste keer dat VRC een toernooi op haar nieuwe complex organiseert. Het toernooi geldt als voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap Sevens, dat aan het einde van het seizoen op het bondsterrein van de rugbybond in Amsterdam wordt gespeeld, en waaraan VRC óók mee zal doen. Naast de gastvereniging doen RFC Gouda, Gelre Junioren Rugby Combinatie (Wageningen), RC Tilburg en RC Bulldogs Almere aan dit toernooi mee. In tegenstelling tot de reguliere competitie, waarin 15 tegen 15 en 2x 30 minuten gespeeld wordt, zijn sevens-wedstrijden 2x 7 minuten durende 7 tegen 7 duels op een even groot veld. De sevens-variant van het rugby is sinds 2016 een Olympische sport.

Monique Hassink is teammanager van VRC Junioren. Ze kijkt uit naar het toernooi. "Organisatorisch leggen we de laatste hand aan het toernooi. Het kantinegedeelte van ons clubhuis is als een soort café leuk ingericht, maar aan de overige ruimtes in het gebouw wordt nog gewerkt. De kleedkamers zijn nog niet van water voorzien, waardoor er nog niet kan worden gedoucht. Er is vooralsnog maar ?één toilet op het sportpark. Daar wordt hard aan gewerkt, maar als vrijwilligers moeten we roeien met de riemen die we hebben." VRC heeft 3 kleedkamers, maar voor de gelegenheid zal een omkleedtent worden neergezet. Hassink: "Voor een meidenkleedruimte wordt gezorgd!"

Hassink is er trots op dat VRC in korte tijd al zo ver is. "De trainer van onze junioren komt drie keer per week uit Noord Brabant om onze jongens en één meisje te trainen en te coachen. Vorig seizoen maakten nog 3 jongens uit Noord Brabant deel uit van het team. Dat zegt genoeg over de sfeer binnen onze club, dat mensen van ver er graag bij willen horen."

Naast sportieve strijd zullen zaterdag de rugby- en VRC-waarden & normen discipline, respect, integriteit, kameraadschap, trots, passie en plezier centraal staan. Hassink: "Daar kan het voetbal nog wel wat van leren! Ik nodig iedereen uit om zaterdag eens een kijkje te komen nemen. De eerste wedstrijd begint om 10:30 uur en de laatste begint om 14:40 uur."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant