Afbeelding
ONDERNEMER IN BEELD

'Het is onze missie om jongeren zich weer vrij te laten voelen'

Ondernemer in Beeld 1.344 keer gelezen

Voorburg - Uit onderzoeken blijkt dat steeds meer jongeren teveel stress ervaren waardoor zij op jonge leeftijd al vastlopen of worden getroffen door een burn-out. Zij lopen privé, op school, tijdens de studie of op het werk vast en weten niet hoe deze negatieve spiraal te doorbreken. Nick de Jong en Michael Beers van Young & Unlimited zijn ervaringsdeskundigen. Hun missie is deze jongeren op weg te helpen met het creëren van een zelfstandig en succesvol leven waar zij gelukkig van worden.

Door: Inge Koot

Michael en Nick zijn beiden vastgelopen in hun studententijd. "Ik had geen idee wie ik was en wat ik wilde", vertelt Michael. "Je gaat dan mee in wat de omgeving van jou verwacht. Je wordt gevormd door je omgeving maar hebt dan eigenlijk het gevoel dat je nergens bij hoort." Wat zij in die tijd misten waren tools waarmee zij alle uitdagingen waar zij voor kwamen te staan moeiteloos aankonden. "Een toolbox voor Life", zegt Nick. "Dat willen wij de jongeren die in dezelfde situatie terechtkomen bieden. Een duurzaam resultaat waarbij zij een gereedschapskist met tools aangereikt krijgen om ook na het programma zelfstandig verder te kunnen gaan."

Young & Unlimited biedt een drie dimensionaal programma. Deze methode werkt op fysiek, emotioneel en mentaal niveau en is gericht op de diepere lagen die gedachten-, gevoel- en gedragspatronen aansturen. Deze aanpak wordt al vele jaren gehanteerd bij Unlimited People en Burn-Out poli van Barbara Kok en Victor Overmars uit Voorburg en heeft zijn effectiviteit al ruimschoots bewezen. Zij zijn ook degenen die Nick en Michael bij elkaar hebben gebracht en hebben hen op weg geholpen met hun bedrijf Young & Unlimited. 

Nick: "Met onze 1 op 1 aanpak leren jongeren af te rekenen met spanning, stress en burn-out klachten maar ook om antwoorden te krijgen op vragen als wie ben ik nou eigenlijk, wat wil ik werkelijk en waarom doe ik wat ik doe?" Het multidisciplinaire 3D programma bestaat uit doorbraakcoaching, emotietherapie en osteopathie. Nick en Michael zijn beiden doorbraakcoaches. Michael: "Door ons te verdiepen in het bewustzijn en op de effecten van het eigen gedrag krijgen we de jongeren weer in beweging."

Emotietherapie helpt om los te komen van vastgezette en opgeslagen herinneringen en emoties. De osteopaat onderzoekt en behandelt de gebieden die stagnatie in de beweging, doorbloeding of energie vertonen en die hij of zij als oorzaak van klachten herkent. Met deze 3D aanpak, die voor elk individu op maat wordt ingericht, komen jongeren weer in hun kracht te staan waardoor zij zich weer vrij en krachtig voelen. Onderdeel van deze aanpak is een multidisciplinair overleg waarin de verschillende coaches wekelijks de vorderingen van de cliënt bespreken. 

Een programma bij Young & Unlimited duurt circa 10 tot 12 weken. "Dit hangt af van wat iemand nodig heeft, het blijft tenslotte maatwerk", aldus Nick en Michael. Tijdens het intakegesprek wordt in kaart gebracht wat iemand nodig heeft. Het streven bij Young & Unlimited is dat een cliënt binnen 5 dagen van start kan met hun programma. Zij werken met een groot en flexibel team die allemaal gespecialiseerd zijn in hun vakgebied en opgeleid in de interne Academy van Unlimited People.

Ga naar www.youngandunlimited.nl voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan via info@youngandunlimited.nl De afspraken kunnen ook plaats vinden in de avonduren en op zaterdag. Het adres is Herenstraat 55A, Voorburg. Young & Unlimited werkt ook vanuit hun locaties in Amsterdam en Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant