Het verkeersexamen gaat van start (archieffoto DJ).
Het verkeersexamen gaat van start (archieffoto DJ).

Fietsexamens voor 610 leerlingen uit Leidschendam-Voorburg

Actueel 400 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In totaal 610 Leerlingen uit groep 7 van 18 verschillende basisscholen uit Leidschendam-Voorburg doen op 7, 8 en 9 mei mee aan het praktisch Verkeersexamen. Tijdens het praktisch Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis, die zij tijdens lessen op school hebben opgedaan, ook in de praktijk kunnen toepassen.

Voordat de leerlingen het Verkeersexamen mogen afleggen wordt eerst hun fiets gekeurd. Ook moeten zij tijdens een 'beheersproef' laten zien dat zij klaar zijn om het examen af te leggen. Wethouder Astrid van Eekelen: "Ik vind het heel belangrijk dat op de basisscholen in onze gemeente zoveel aandacht aan verkeersveiligheid wordt besteed. Helaas gebeuren er jaarlijks nog teveel ongevallen waarbij fietsende kinderen zijn betrokken. Verkeerskennis is de basis, maar de leerlingen moeten deze natuurlijk ook in de praktijk kunnen brengen. Ik wens alle leerlingen die meedoen heel veel succes!"   

Er zijn twee routes uitgezet in de gemeente. Op dinsdag start het verkeersexamen vanaf het parkeerterrein aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam. Op woensdag en donderdag starten de leerlingen vanaf basisschool de Lusthof in Voorburg. De kinderen leggen per fiets een route af door de omgeving. Onderweg zijn er zes controleposten waar het verkeersgedrag van de kinderen bekeken wordt.

Onderliggende vaardigheden zoals beheersing van de fiets (remmen, bochten nemen, etc.) en sociaal gedrag (helpen en hinderen) worden niet direct getoetst, maar zijn wel vereiste vaardigheden om het examen goed te kunnen afleggen. Binnen drie dagen na het afleggen van het examen krijgen de leerlingen de uitslag of ze geslaagd zijn of niet.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant