Met leerlingen van een basisschool legde burgemeester Klaas Tigelaar een krans bij het monument in Park Sijtwende (foto: Michel Groen).
Met leerlingen van een basisschool legde burgemeester Klaas Tigelaar een krans bij het monument in Park Sijtwende (foto: Michel Groen). Michel Groen

Mooie dodenherdenkingen op drie locaties in gemeente

Actueel 238 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Zoals gebruikelijk vonden op drie locaties in de gemeente Leidschendam-Voorburg zaterdag 4 mei weer dodenherdenkingen plaats. Het waren mooie herdenkingen.

De plechtigheden gingen van start in Park Leeuwenbergh met wethouder Nadine Stemerdink, een grote colonne van de 13e Luchtverdedigings Batterij Ypenburg uit Venray en nabestaanden van de veteranen van de (in 1940 bij Park Leeuwenbergh gestationeerde) 13e Batterij Luchtafweer Ypenburg, mensen van Dorrepaal, leerlingen van basisschool Pius X en wijkbewoners. Leerling Mees droeg namens basisschool Pius X een gedicht voor en legde een krans. "Herdenken doe je met elkaar", aldus de wethouder.

Vervolgens vond bij het herdenkingsmonument in Voorburg De Naald een korte ceremonie plaats. Een tiental mensen was op deze gelegenheid afgekomen om te herdenken en respect te betuigen. Burgemeester en wethouders legden er een krans.

Na een herdenkingsdienst in de St. Martinuskerk en een wandeling naar Park Sijtwende vond bij het Monument voor Vrede en Vrijheid een herdenkingsceremonie plaats met 2 minuten stilte om 20.00 uur. Burgemeester Klaas Tigelaar hield hier een toespraak en er volgden vele kransleggingen door diverse organisaties. Een leerlinge van een school bracht een eigen geschreven gedicht ten gehore. Kamerkoor Voix Jolies gaf tot slot het jaarlijkse Herdenkingsconcert in de Oude Kerk in Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant