Afbeelding

Voorburgse betrokken bij Whatsapp-fraude

Actueel 586 keer gelezen

Voorburg - Half april vond een aanhouding plaats in een onderzoek naar zogeheten Whatsapp-fraude. Dinsdag 30 april is in dit onderzoek een tweede verdachte aangehouden. Deze 19-jarige vrouw uit Voorburg is in haar woonplaats aangehouden en wordt verdacht van de betrokkenheid bij computervredebreuk.

De 22-jarige man uit Den Haag wordt verdacht van computervredebreuk, oplichten en het witwassen van het geworven geld. De rechtbank besloot dat hij voor de duur van 30 dagen in voorarrest blijft. De 19-jarige vrouw is in vrijheid gesteld en blijft verdachte.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 22-jarige man ervan dat hij Whatsapp-accounts heeft gehackt en overgenomen. De 19-jarige vrouw heeft dat gefaciliteerd. De slachtoffers kregen een bericht dat per ongeluk een code was verstuurd naar het verkeerde telefoonnummer. Door de code te geven werd toegang verschaft tot Whatsapp. Namens het slachtoffer werden zogenaamd bekenden benaderd met het verzoek om vanwege een 'noodgeval' dringend geld over te maken. De verdachten hebben op deze wijze vermoedelijk meer dan 100 slachtoffers gemaakt, waarbij zij ongeveer een ton zouden hebben buitgemaakt.

"Oeps, ik heb je per ongeluk een berichtje gestuurd. Wil jij mij de code doorsturen?" Trap er dus niet in, want voor je het weet wordt je Whatsapp-account misbruikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant