Wethouder Astrid van Eekelen opent samen met eigenaar Jan Kienjet de vernieuwde en uitgebreide tropische vlindertuin (foto: Michel Groen).
Wethouder Astrid van Eekelen opent samen met eigenaar Jan Kienjet de vernieuwde en uitgebreide tropische vlindertuin (foto: Michel Groen). Michel Groen

Tropische tuin Vlinders aan de Vliet geopend

Actueel 2.280 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Astrid van Eekelen opende donderdag 2 mei samen met eigenaar Jan Kienjet de vernieuwde vlindertuin Vlinders aan de Vliet

Vlinders aan de Vliet is flink uitgebreid. Het oppervlak is zelfs verdubbeld. Alles is in eigen beheer verbouwd en opgebouwd. Het entree met selfservice café (koffie/thee, gebak, ijsjes, kleine snacks en frisdranken) en souvenirwinkel is schitterend vormgegeven in de sfeer van een Thais dorpje. De papagaaien Coco en Lotje verwelkomen je als je binnen komt. Zij zijn blij dat er sinds de seizoensopening in de voorjaarsvakantie weer veel publiek over de vloer komt. Bij de kleine krokodillen staat nu een tribune waar het publiek kan plaatsnemen als ze worden gevoerd.

In 2006 begon Jan ('Vlinderman') Kienjet deze bijzondere tropische vlindertuin, die inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige en erkende kleine dierentuin. Jan importeert vlinderpoppen uit landen zoals Maleisië, Costa Rica en Suriname, zodat er altijd honderden tropische vlinders fladderen in de paradijselijk aangelegde tropische jungle. Daarnaast zijn er allerlei andere jungledieren te bewonderen (vissen, vogels, schildpadden, wandelende takken, kikkers, leguanen, etc). In het huis van meester Prikkebeen draait doorlopend een educatieve mooie film van de vlinderstichting. Meer info op www.vlindersaandevliet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant