Tijdens de opening van de Kinderstraatspelen werd de heer Prins verrast met een Koninklijke onderscheiding (foto: Michel Groen).
Tijdens de opening van de Kinderstraatspelen werd de heer Prins verrast met een Koninklijke onderscheiding (foto: Michel Groen). Michel Groen

Lintje voor de heer Prins tijdens kinderstraatspelen in Oranjelust

Actueel 411 keer gelezen

Voorburg - Burgemeester Klaas Tigelaar reikte op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei, een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer C.G. Prins uit Voorburg. De heer Prins is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de 40e editie van de kinderstraatspelen in Oranjelust in Voorburg.

De heer Prins is al sinds 1980 lid van het comité van de Oranjelust straatspelen. Elk jaar op 5 mei organiseert hij, met andere vrijwilligers, dit grote gratis kinderfeest in de Oranjelust. Meer dan vijfhonderd kinderen doe hieraan mee. De heer Prins was voorzitter, maar zorgt ook voor de vergunningen, de werving van vrijwilligers voor de spelen en adverteerders voor het programmaboekje en het opstellen van de teksten in dit boekje.

De heer Prins neemt al jaren een enorm groot deel van de organisatie op zich en bouwt op Bevrijdingdsdag 5 mei altijd alles op en af. Hij doet dit allemaal vol enthousiasme. Door zijn inzet hebben de kinderspelen het niveau bereikt, zoals dat nu is.

Naast zijn inzet voor Oranjelust, is hij ook mantelzorger voor diverse familieleden en een buurvrouw. Daarnaast is hij al bijna 40 jaar donor bij de bloedbank en begeleidde hij meerdere malen de wandelvierdaagse voor mensen in een rolstoel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant