Peter Lomonaco (RKAVV) scoort de aansluitingstreffer in Uden (foto: AW).
Peter Lomonaco (RKAVV) scoort de aansluitingstreffer in Uden (foto: AW).

Vrouwen 1 RKAVV wint afgetekend, teleurstellend verlies heren RKAVV

Sport 287 keer gelezen

RKAVV Vrouwen-Berkel 2 5-0

"Misschien wel de beste wedstrijd dit seizoen. Berkel werd compleet zoek gespeeld", zegt trainer-coach Martin van der Lans. "Op de ranglijst staan we nu 4 punten op ze voor. Een zeer groot compliment aan alle 14 speelsters, echt niemand uitgezonderd (!), die zeer geconcentreerd en taakbewust hebben gespeeld." De aanvalsopzetten die er doordeweeks door trainster Nikita van der Wijngaard worden ingeslepen worden in wedstrijden steeds meer zichtbaar. Van der Lans: "Langs de lijn hebben Nikita en ik dan ook genoten!" Van der Wijngaard beaamt dat. "We zijn nu 6 wedstrijden achtereen ongeslagen; competitie en Haaglanden Voetbal Cup-wedstrijden bij elkaar opgeteld. Ik ben trots op de meiden!" Van der Lans waakt voor euforie. "We zijn er zeker nog niet. Er is een goede stap naar boven gemaakt, maar Ariston '80 is ook een naaste concurrent." RKAVV kan nog degraderen maar zich in theorie ook nog plaatsen voor promotienacompetitie naar de eerste klasse.

UDI'19/CSU-RKAVV 2-1

Met de adrenaline van boosheid en teleurstelling nog in zijn lijf stond RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci na afloop in de bestuurskamer van UDI'19 voor de camera van de lokale televisieomroep de verslaggever te woord. Het geluid werd versterkt, waardoor bestuurders van beide clubs, media, sponsoren en genodigden mee konden luisteren. Geroutineerd, en dat was knap.

Even eerder had Ceccucci zijn spelers zonder resultaat zien knokken om er in het ministadion van Uden nog minstens een gelijkspel uit te slepen. "Een wedstrijd als vele andere die we deze competitie hebben gespeeld; we creëren kansen maar maken ze niet af. Arbitrale beslissingen zaten ons ook niet mee, maar daar heb ik voor de camera maar niets van gezegd."

Het is en blijft voor Ceccucci en zijn staf ongrijpbaar. "Als trainers kunnen we onze spelersgroep tactisch en technisch op een wedstrijd voorbereiden. Gezien het feit dat wij elke wedstrijd weer kansen krijgen zit dat wel goed, want als we niets meer creëren moeten we ons in dat opzicht echt zorgen maken. Het afmaken van kansen is niet te trainen. Afronden op doel doen we tijdens de training genoeg. Rust en overzicht bewaren zijn de enige dingen die we ze in de wedstrijd mee kunnen geven. Geluk speelt altijd een rol. Dat is ons dit seizoen nauwelijks gegund." Komend weekend is RKAVV competitievrij. Zonder te spelen kan het in acute degradatiezorgen komen als de naaste concurrentie onderin de hoofdklasse punten gaat pakken.

Zondag kan RKAVV 2 kampioen van de reserve hoofdklasse worden in Pijnacker en zich plaatsen voor de finales van het algeheel Nederlands kampioenschap voor tweede elftallen. Patrick van Pruijssen, trainer RKAVV 2: "Als ik de punten voor lijfsbehoud aan het eerste elftal kon geven deed ik dat, want het eerste elftal blijft uiteraard het belangrijkste dat er is."

Romy v.d. Helm (RKAVV Vrouwen) scoorde 2x tegen Berkel 2 (foto: Jack v.d. Hulst).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant