Enthousiaste medewerkers aan het klussen bij Scouting Damherten (foto: pr Vrijwilligerspunt).
Enthousiaste medewerkers aan het klussen bij Scouting Damherten (foto: pr Vrijwilligerspunt).

Unibail-Rodamco-Westfield doet wat voor de gemeenschap

Actueel 608 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In het kader van de jaarlijkse URW Community Day gingen vorige week 75 medewerkers van Unibail-Rodamco-Westfield (URW) als vrijwilliger aan de slag bij acht verschillende vrijwilligersorganisaties in Leidschendam-Voorburg.

Unibail-Rodamco-Westfield is onder meer eigenaar van winkelcentrum Leidsenhage, het toekomstige Mall of the Netherlands. Ieder jaar organiseert het bedrijf de URW Community Day waarbij alle medewerkers in Europa zich inzetten om iets terug te doen voor de gemeenschap waarin zij werken. Dit jaar is gekozen voor Leidschendam-Voorburg omdat URW in deze gemeente aan haar nieuwste winkelcentrum bouwt. Door deze vernieuwing zal het winkelcentrum een regionale functie krijgen, desalniettemin wil URW graag de band met de lokale gemeenschap behouden en versterken. Omdat URW naast eigenaar ook beheerder is, is het intensieve contact met de buurt iets dat behouden zal blijven. Kimberly Nooij, HR Manager Unibail-Rodamco-Westfield: "Wij zijn blij dat wij op een hele praktische manier kunnen bijdragen aan de mooie initiatieven in Leidschendam-Voorburg."

De acht organisaties waar medewerkers van Unibail-Rodamco-Westfield hun handen uit de mouwen staken waren: Leidschendamse Speeltuin Vereniging, Buitenplaats Molenwei, Wijkvereniging de Blauwe Tram, WZH Prinsenhof, Wijkleercentrum Alles Voor Elkaar, WZH Het Anker, Philadelphia Heeswijk en Scouting Damherten. Daar verrichtten de URW medewerkers allerlei werkzaamheden als het opknappen van speeltoestellen en (delen van) gebouwen, ze bouwden een moestuin en maakten een tafel van steigerhout. Het Vrijwilligerspunt hielp met de organisatie.

Aan het begin van de dag kregen de medewerkers uitleg en informatie over de organisatie of het goede doel waarvoor zij aan de slag gingen. Dit liet bij de meesten een diepe indruk achter. Ben Verheijen was blij dat hij heeft kunnen helpen bij WZH Prinsenhof: "Soms moet je tijd vrijmaken voor mensen die wat extra's kunnen gebruiken of jou nodig hebben. Ik vind het een eer om hen te mogen helpen." Ook de acht organisaties waren blij met alle hulp en het resultaat: "Vandaag is een grote wens in vervulling gegaan. Ik wilde al 9 jaar een grote tafel voor onze wijkvereniging en vandaag is dit gerealiseerd", aldus Maria Munnik van Wijkvereniging de Blauwe Tram

Laura Visser van Vrijwilligerspunt is tevreden over het resultaat van de samenwerking. "Het is mooi om te zien hoeveel werk een bevlogen groep mensen in één dag kan verrichten. Het mes snijdt aan meerdere kanten: het levert echt iets concreets op bij organisaties die voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg belangrijk zijn en de medewerkers hebben een beter beeld van wat er allemaal gedaan wordt in onze gemeente. Samen krijgen we écht meer voor elkaar."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant