Tejima heeft een grote sportzaal in het Wellantcollege (foto: pr).
Tejima heeft een grote sportzaal in het Wellantcollege (foto: pr).

Tejima-sport bestaat 25 jaar

Sport 871 keer gelezen

Voorburg - De Voorburgse sportschool Tejima-sport bestaat 1 juni 25 jaar. Om dit te vieren wordt er op vrijdag 7 juni voor de jeugd een speurtocht georganiseerd en voor de oudere jeugd en volwassenen een open les met aansluitend een hapje en een drankje.

Op 1 juni 1994 werden de eerste jiujitsu lessen gegeven in de toenmalige gymzaal van de Lusthofschool aan de Molenwijkstraat, achter het oude politiebureau, in Voorburg. Het lesaanbod werd al snel uitgebreid met judo lessen en karate lessen en ook is er een aantal jaren les gegeven in nunchaku. Vanaf het begin werden er 2 maal per jaar cursussen zelfverdediging georganiseerd waar vele dames en ook heren aan hebben deelgenomen. Reeds 25 jaar wordt er drie avonden in de week les gegeven van 's middags 17.00 uur tot 's avonds 21.00 uur.

De sportschool wordt al die tijd gerund door de familie Van Pomeren. Moeder Emmy is altijd aanwezig voor een praatje en de administratieve zaken, vader Theo geeft de judo lessen voor de oudere jeugd, de jiujitsu en karate lessen, dochter Mariska verzorgt de jeugd judo lessen en zoon Jim valt in waar nodig. Vader en dochter zijn vanuit hun onderwijsachtergrond tevens verbonden als docent bij de lerarenopleidingen van de Judo Bond Nederland en de Stichting Karate Nederland en leiden daar de aankomende judoleraren en karateleraren op.

In verband met de afbraak van de gymzaal aan de Molenwijkstraat werd er in januari 2002 uitgeweken naar de sportzaal van het Wellantcollege aan de Westvlietweg waar de sportschool de beschikking kreeg over een ruime zaal met meer faciliteiten. Echter dat verblijf was niet van lange duur want ook deze zaal werd afgebroken, net als de gehele school, en werd er voor de duur van de nieuwbouw van de school uitgeweken naar de gymzaal van de Maartensschool aan de Wijkerlaan.

De bouw van het nieuwe Wellantcollege werd nogal vertraagd door allerlei procedures maar in 2010 werd de nieuwe school geopend en kon de sportschool zijn intrek nemen in de supergrote sportzaal op de eerste verdieping. In deze zaal heeft de sportschool de beschikking over een zeer ruime, 180 m2, valmat en zeer moderne faciliteiten die het sporten aangenaam maken. Door het gevarieerde budosport aanbod en de persoonlijke benadering trekt de sportschool leden uit de gehele regio aan. De georganiseerde stages trekken maandelijks sporters, die zich willen voorbereiden op hogere dan-examens, vanuit geheel Nederland aan.

Om het 25 jarig jubileum te vieren wordt er op vrijdag 7 juni voor de jeugd een speurtocht georganiseerd van 17.30 – 18.30 uur en voor de oudere jeugd en volwassenen is er van 19.30 – 20.30 uur een open les waarin alle sporten aan bod komen, met aansluitend een hapje en een drankje. Wie geen lid is kan bellen naar 06-14 030 005 om een plaatsje te reserveren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant