De restanten van een wietplantage open en bloot op straat (foto via Ap de Heus; fotograaf onbekend
De restanten van een wietplantage open en bloot op straat (foto via Ap de Heus; fotograaf onbekend

Drugsafval op straat

Actueel 1.048 keer gelezen

Voorburg - In de Van Leeuwenstraat te Voorburg is woensdag 5 juni een wietplantage ontruimd. Buurtbewoners hadden gebeld dat hiervan restanten naar buiten werden gegooid.

De politie reageerde volgens hen verbaasd omdat zij van de situatie niets afwisten. "Wel apart als er sinds september vorig jaar meerdere meldingen zijn gedaan door buurt bewoners bij de VVE, de gemeente en de politie over verdachte situaties", aldus een van de omwonenden.

Zo was er sprake van teveel personen in een huis, mogelijk illegale bewoning, overlast van busjes die regelmatig voorreden, mensen die in de nacht werden opgehaald , vuil bij de container en afgeplakte ramen. De politie zou slechts 1 melding gehad hebben. "Tot mijn grote verbazing ligt er dus geruime tijd op een afstand van 50 meter van een kinderspeelplaats 'drugsafval' op straat, bedekt met een zeiltje. Blijkbaar heeft dit niet genoeg prioriteit", luidt de klacht van buurtbewoners. 

Avalex, de gemeente en politie wijzen allemaal naar elkaar maar niemand die direct in actie kwam. Donderdagavond lag het er nog. "Schandalig dat dit op de openbare weg kan blijven liggen. Wie is er aansprakelijk als het in brand word gestoken? Met de autobranden in de wijk de afgelopen maanden niet erg doordacht", aldus een van de buurtgenoten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant