Het Kulturhus in Leidschendam zoals  enige tijd geleden opgeleverd (foto: DJ).
Het Kulturhus in Leidschendam zoals enige tijd geleden opgeleverd (foto: DJ).

Onderzoek naar brandveiligheid Kulturhus

Actueel 199 keer gelezen

Stompwijk - De onderaannemers die betrokken waren bij de bouw van het Kulturhus in Stompwijk hebben opnieuw laten weten dat het Kulturhus niet aan de brandveiligheidsvoorschriften voldoet. Na een eerdere melding hiervan liet wethouder Astrid van Eekelen weten dat er niets aan de hand is. GBLV/Gemeentebelangen heeft nu aan de burgemeester gevraagd om met spoed te laten onderzoeken of het Kulturhus brandveilig is.

GBLV-raadslid Marien van Wijk heeft contact gehad met de burgemeester en hem gevraagd of hij met spoed de brandveiligheid van het Kulturhus kan laten onderzoeken. Daarvoor zou hij volgens Van Wijk ook contact moeten opnemen met de woordvoerder van de onderaannemers.

De Maerten van den Velde school is sinds maart dit jaar gehuisvest in het Kulturhus. Van Wijk: "Naar aanleiding van de aanhoudende berichten over de onveilige situatie van het Kulthus heb ik met de woordvoerder van de onderaannemers contact opgenomen. Die was heel duidelijk: noodzakelijke brandwerende voorzieningen zijn niet of niet volledig geïnstalleerd. Hij zou zijn eigen kinderen niet naar school laten gaan in het Kulturhus. Voor mijn fractie was dit reden om met de burgemeester contact op te nemen. Wij willen voor de inwoners van Stompwijk duidelijk krijgen of  het Kulturhus veilig is of niet. Ik ben blij dat de burgemeester aan dit verzoek wil voldoen en vertrouw erop dat de resultaten snel bekend zullen zijn."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant