In en voor het gemeentehuis te Leidschendam werd zaterdag het festival Samen Duurzaam georganiseerd (foto: Michel Groen).
In en voor het gemeentehuis te Leidschendam werd zaterdag het festival Samen Duurzaam georganiseerd (foto: Michel Groen). Michel Groen

Samenwerking belangrijk bij streven naar duurzaamheid

Actueel 195 keer gelezen

Leidschendam - In en voor het gemeentehuis te Leidschendam werd zaterdag door de gemeente Leidschendam-Voorburg het festival Samen Duurzaam georganiseerd.

Inwoners konden er kennis maken met wat de gemeente allemaal onderneemt. Ook was het mogelijk om ideeën in te dienen. Op de binnenplaats van het Raadhuis werden insectenhotels gebouwd. Buiten werd aangegeven hoe defecte huishoudelijke apparaten ingezameld worden en waar mogelijk gerecycled.

Wethouder Astrid van Eekelen hield een openingstoespraak. Zij had ook een wens, die in een tijdscapsule werd gedeponeerd. De wethouder werd daarbij geholpen door twee jongedames uit het publiek. "We willen dat onze planeet een goede plek is om te leven, ook voor de komende generaties. Deze gemeente wil daarom voor 2050 CO2-neutraal zijn. Dan moeten we wel in actie komen, en beginnen bij onszelf. Dat doen en kunnen we ook. Samen Duurzaam, daar gaat het om."

Nadat de wethouder met de deelnemers bij de marktkraampjes had gesproken ging zij naar buiten voor een ritje op een volledig elektrische scooter. Dat was eerst even wennen voor de wethouder. Door slechts een beetje te draaien aan de in dit geval stille 'gas'hendel ging de elektrische scooter er bijna geluidloos snel vandoor.

Het festival was tevens de officiële start van de uitwerking van het Duurzaamheidsprogramma 2019-2022. Input daarvoor is nog altijd welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant