Afbeelding

Werknemers HMC veroorzaken parkeeroverlast

Actueel 1.221 keer gelezen

Leidschendam - Bewoners van de wijk 'de Zijde' in Leidschendam zijn al sinds 2017 in gesprek met de gemeente over de parkeeroverlast in met name de Patrijslaan en Torenvalklaan. De VVD stelt hierover schriftelijke vragen aan het college.

De bewoners van de Zijde vermoeden dat er een samenhang bestaat met het toenmalige besluit van het HMC Antoniushove om het parkeerreglement te wijzigen waardoor meer werknemers hun auto in de wijk gingen parkeren. 

In de bovengenoemde straten worden voornamelijk op werkdagen auto's vlak naast uitritten geparkeerd waardoor onoverzichtelijke, gevaarlijke verkeersituaties kunnen ontstaan. Daarnaast worden vaak de verlaagde gedeelten van de stoep geblokkeerd waardoor o.a. ouderen met een rollator of personen met een kinderwagen niet kunnen oversteken. 

De VVD vraagt het college in overleg te gaan met de inwoners en passende maatregelen te treffen. Ook wil de VVD dat het college in gesprek gaat met HMC Antoniushove  over de mogelijkheden die zij zien om het parkeerprobleem aan te pakken. Hierbij dient het college rekening te houden met de opening van Mall of the Netherlands in 2020. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant