VVD-raadslid Gerco van der Wal wil onderzoek naar mogelijkheden van deelfietsen en deelscooters (Foto: Inge Koot)
VVD-raadslid Gerco van der Wal wil onderzoek naar mogelijkheden van deelfietsen en deelscooters (Foto: Inge Koot)

Deelfietsen en deelscooters bij stations

Actueel 492 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - VVD-raadslid Gerco van der Wal wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheid van het gebruik van deelfietsen en deelscooters in Leidschendam-Voorburg. 

Van der Wal ziet mogelijkheden voor deze vernieuwde, duurzame vormen van transport. "De noodzaak voor het hebben van een 2e fiets bij een treinstation verdwijnt waardoor naar verwachting meer mensen van het OV gebruik zullen gaan maken. Daarnaast zijn deelscooters een ideaal, duurzaam vervoermiddel om vanaf treinstation Laan van NOI, vanuit Voorburg of Den Haag naar de Mall of The Netherlands te reizen. Het risico op het ontstaan van willekeurig geparkeerde fietsen of scooters is gering, gezien hier goede afspraken met de aanbieders over gemaakt kunnen worden."

Recentelijk is de gemeente Den Haag een proef gestart met deelfietsen en deelscooters. De VVD'er vraagt het college op korte termijn met de aanbieders die in Den Haag actief zijn in gesprek te treden en daarbij de mogelijkheden te onderzoeken om o.a. bij de treinstations Voorburg (i.c.m. met Huygenskwartier) en Laan van NOI, bij Mall of The Netherlands en Leidschendam centrum, gebruik te kunnen maken van deelfietsen en deelscooters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant