Gijs Dupont is unaniem gekozen als nieuwe fractievoorzitter voor het CDA in Leidschendam-Voorburg (foto: pr).
Gijs Dupont is unaniem gekozen als nieuwe fractievoorzitter voor het CDA in Leidschendam-Voorburg (foto: pr).

Gijs Dupont benoemd tot nieuwe fractievoorzitter CDA

Actueel 1.284 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Gijs Dupont is unaniem gekozen als nieuwe fractievoorzitter voor het CDA in Leidschendam-Voorburg. Hij is de opvolger van Fred Duijn die deze zomer vertrekt naar Marokko waar hij een nieuwe functie heeft gekregen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dupont: "Ik ben reuze gemotiveerd. We hebben een fantastische gemeente met betrokken inwoners. De financiën van de gemeente vormen een forse uitdaging. We willen de zorg aanbieden die mensen nodig hebben, en tegelijkertijd moeten we ook blijven investeren in de infrastructuur voor de toekomst. Ik blijf me inzetten voor voldoende woningen voor alle inkomensgroepen, een verantwoorde energietransitie en een schone gemeente. Voor al deze zaken moeten nog stappen voor worden gezet. Daarbij zal het CDA blijven handelen in het besef dat we een verantwoordelijkheid hebben voor toekomstige generaties."

Raadslid Fred Duijn: "Het is geweldig mooi dat Gijs de kar gaat trekken. Hij is een ras-CDA'er die mede vorm gaf aan ons verkiezingsprogramma en met zijn initiatief en openheid zijn draai helemaal gevonden in de Leidschendam-Voorburgse politiek. Hij zal koers houden met zijn eigen alom gewaardeerde strijdbare stijl."

Het CDA is Fred dankbaar voor zijn inzet. Dupont: "Het is voor ons jammer dat hij ons moet verlaten. Fred heeft een geweldige prestatie geleverd door een de nieuwe fractie op weg te helpen. Ook heeft hij als onderhandelaar het CDA stempel op de huidige coalitie gelegd. Wij wisten dat hij mogelijk in het buitenland zou worden geplaatst. Voor ons jammer dat dit nu al zo ver is. Wij wensen hem en zijn gezin veel succes in hun buitenlandse avontuur."

Gijs Dupont (35) werd op in maart 2018 met voorkeursstemmen in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg gekozen. De geboren Limburger woont in Voorburg. Hij heeft een achtergrond in de de Brusselse en Haagse politiek en werkt tegenwoordig als strategisch communicatieadviseur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant