Afbeelding

Hoe combineer je een slim fit overhemd?

Algemeen 56 keer gelezen

Wat staat goed bij een slim fit overhemd en wat niet? Een Slim Fit overhemd oogt slank door de taillering. Bij elk merk is de taillering anders. Het ene shirt merk hanteert een sterke taillering dan een ander merk. Wees dus niet bang dat je geen slim fit overhemd meer aankunt als je een beginnend buikje hebt. De pasvorm is bedoeld voor normale mannen. In dit artikel vind je een aantal accessoires en kledingstukken die je bij een slim fit overhemd kunt combineren.

Draag je een getailleerde broek

Het is fijn wanneer je kleding goed op elkaar aansluit. Niet is zo slordig als een warrige outfit. Daarom is het verstandig om een broek te dragen die enigszins getailleerd is. Voor casual en zakelijke gelegenheden kun je kiezen voor jeans. Jeans passen overal bij en hebben verschillende stijlen. Zorg er wel voor dat je de goeie fit jeans draagt. Je wilt bijvoorbeeld geen baggy broek dragen onder een getailleerd overhemd. Daarnaast kun je een slim fit overhemd combineren met een nette chino. Een chino is gemaakt van 100% katoen. Hierdoor zijn de kleuren van deze broeken vaak effen. Dit kan mooi staan in combinatie met een slim fit overhemd. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe chino met een wit overhemd en blauwe knopen. Je kunt van alles bedenken, mix en match tot het goed staat!

Combineer het met een mooie accessoire

Je kunt een mooie herenaccessoire toevoegen aan je outfit. Denk bijvoorbeeld aan een armband, stropdas of horloge. Door het dragen van een accessoire kun je flair geven aan je dag. Wanneer je formeel over wilt komen, kun je kiezen voor een mooie das. Daarnaast zou je een leren riem kunnen matchen met een element uit je overhemd, bijvoorbeeld je knopen. Een stropdas draag je bij formele gelegenheden, denk aan een business meeting of trouwerij. Het dragen van een stropdas op werk straalt zelfvertrouwen uit.

Nette heren schoenen

Om er stralend uit te zien, kies je voor een mooi paar herenschoenen. De kleur pas je aan naar de verschillende elementen in je outfit. Je kunt bijvoorbeeld je schoenen matchen met je riem. Dit is wat de meeste mannen doen. Je kunt ook je schoenen matchen met een stropdas of vlinderdas. Mannen die herenschoenen dragen komen volwassen over. Laat bij een sollicitatie je sneakers in de kast staan en trek herenschoenen aan!

Kies het juiste ondershirt, mits je deze draagt

Wanneer het iets frisser is, kun je ervoor kiezen om een ondershirt te dragen onder een overhemd. Ook als je Slim Fit overhemd doorschijnt, draag je er een shirt onder. Zorg ervoor dat het shirt goed aansluit op je huidskleur en dat het niet dezelfde kleur heeft als je overhemd. Draag bijvoorbeeld onder een wit overhemd een grijs ondershirt. Grijs contrasteert een stuk beter met het overhemd, waardoor je het grijze ondershirt nauwelijks ziet. Zo voorkom je dat je modefouten maakt in je outfit. Als je helemaal geen T-shirt wilt laten zien, maar er wel één wilt dragen, kies je voor een T-shirt met V-hals. Zo is de hals niet zichtbaar onder het overhemd.

Ben je na het lezen geïnteresseerd in een slim fit overhemd? Kijk dan eens op overhemden.com met de meeste slim fit overhemden online.

Uit de krant