Brullend komen de trekkers bij de start tot leven (foto: Michel Groen).
Brullend komen de trekkers bij de start tot leven (foto: Michel Groen). Michel Groen

Brullend stoer evenement aan het Wilsveen

Actueel 649 keer gelezen

Leidschendam - De stichting Trekkertrek Op Eigen Kracht organiseerde zondag 7 juli op een weiland van Van der Kraan en Spaan bv aan het Wilsveen in Leidschendam voor de vijfde keer een trekkertrek. De informatie over dit evenement kwam net te laat voor Het Krantje van deze week.

Landbouwtrekkers van allerlei soorten en maten, waaronder een aantal bijzondere en/of historische, probeerden de sleepwagen zoveel mogelijk meters voort te trekken over een baan van zo'n 100 meter lang. Er waren vijf gewichtsklassen: 3,5 ton, 5 ton, 7 ton 9 ton en 11 ton. Je mocht twee pogingen wagen en degene die de sleep het verst getrokken had, was de winnaar. Het lukte twee deelnemers om twee keer de gehele baan af te leggen; een zogenaamde 'fullpull'.

Bewust wordt aan deze trekkertrek niet zoveel publiciteit gegeven, zodat het niet zon massaal evenement wordt. "Het is eigenlijk meer iets van onze vriendenclub en een paar buurtbewoners", liet Sjoerd Vogels al eens weten. "Het is precies leuk zo." In totaal waren er een paar honderd bezoekers. Naast een wedstrijd was het natuurlijk ook een sociaal evenement. Geen alcohol echter en zeker niet voor de deelnemers. "Je bent toch bezig met zware machines en iedereen moet ook nog gewoon naar huis rijden."

Alles verliep goed zonder ongelukken en wanklanken. Bezoeker Vicky van der Krogt reageert enthousiast: "Een brullend, stoer mannen(& meiden)event zoals Trekkertrek 'Opeigenkracht' is ook een kans om het unieke landelijke buitengebied van Leidschendam-Voorburg op de kaart te zetten. Dikke pluim voor de initiatiefnemers, organisatie, vrijwilligers, deelnemers en andere betrokken." En John Mooijman: "Het was weer een mooi dagje."

De nrs. 1, 2 en 3 in de klasse 3,5 ton waren Sjors Wijsman, Max Hendrix en Ruben Hofman; bij de 5 ton: Joost Andeweg, Mart Kraan en Sjors Verhagen bij, de 7 ton: Richard de Hoog, Chris Lievaart en Larissa Bos, bij de 9 ton: Frans van Leeuwen, Henk Vos en Bram Dijkshoorn en in de zwaarste klasse, de 11 ton waren de winnaars: Ed v.d. Tang, Billy Kompier en Pim v.d. Post.

Overzicht van het trekkertrekterrein aan het Wilsveen met links het publiek en wat kraampjes (dronefoto: Michel Groen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant