Afbeelding

Ervaringsdeskundigen ontvangen certificaat

Algemeen 339 keer gelezen

Leidschendam - Twee community builders, Utku en Irene, van Wijkleercentrum Alles voor Elkaar ontvingen een certificaat voor deelname aan de cursus 'Ervaringsdeskundige'. De cursus werd georganiseerd door 'De Achterban Werkt' en zijn empowered bij REACT.

De Achterban Werkt is een groep van ervaringsdeskundige (zowel met een GGZ-achtergrond als lichamelijke beperking) die nog niet of niet meer volledig arbeidsmatig kunnen participeren en de betutteling van de reguliere aangeboden dagbesteding willen verbeteren door zelf activiteiten te ontplooien en mensen daarvoor op te leiden. De filosofie over participatie en emancipatie van de Achterban Werkt toont heel veel overeenkomsten met "Alles voor Elkaar". Geen stigmatisering, geen betutteling, maar gelijkwaardigheid en uitgaan van de potentie die in een ieder aanwezig is.

Wil je eens komen kijken of heb je een talent of vaardigheid die je met anderen wilt delen, kom dat gerust langs op een van de Popelmiddagen, iedere zaterdag van 14:00 uur tot 16:00 uur. Iedere dinsdag vanaf 16:00 uur wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten. Voor meer informatie: www.alles-voorelkaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant