Mogelijk worden er op de locatie Ruysdaellaan 41-57 sociale woningen gebouwd.
Mogelijk worden er op de locatie Ruysdaellaan 41-57 sociale woningen gebouwd.

Gemeente wil 750 sociale woningen bouwen voor 2025

Algemeen 1.388 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het college streeft ernaar om vóór 2025 750 sociale woningen te realiseren. Om aan deze doelstelling te kunnen voldoen, is het noodzakelijk om nieuwe locaties te vinden.

De gemeente heeft verschillende locaties op het oog waar deze sociale woningen gerealiseerd  kunnen worden. Zo verwacht de gemeente 285 sociale huurwoningen te bouwen verspreid over de locaties Overgoo, Rijnlandlaan en de Star. Daarnaast zijn er particuliere initiatieven voor ca. 140 sociale woningen op onder andere Prinses Carolinalaan 2-4 en Van Ruysdaellaan 41-57 in Leidschendam en Van Alphenstraat 60-62, Burgemeester Feithplein en Appelgaarde 2-4 in Voorburg. Uitgangspunt bij deze locaties is 30% sociale huur op basis van de Beleidsregels sociale woningbouw.

De gemeente heeft zelf nog grond waar mogelijk ca. 215 sociale woningen gebouwd kunnen worden. Aan de  Koningin Julianaweg 44 (i.c.m. maatschappelijke dienstverlening), de Oude Bleijk 2-4 (dependance basisschool De Wegwijzer), Fluitpolderplein, Prinsenhof (Brugwachters/Watertoren), allen in Leidschendam; Van Santhorststraat 1-3 en Zustersdijk 18 in Stompwijk.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant