Afbeelding

Groot kwaliteitsverschil in beplanting binnen de Rietvink

Algemeen 687 keer gelezen

Leidschendam - Bewoners van de wijk de Rietvink in Leidschendam irriteren zich aan de slechte staat van onderhoud van beplanting in hun wijk maar ook aan het grote verschil in het niveau van beplanting en onderhoud binnen hun wijk. Zij geven verantwoordelijk wethouder Stemerdink een dikke onvoldoende. "Het draagt niets bij aan een groene, duurzame woongemeente, zoals deze gemeente bij elk voorstel toetst aan de doelenboom in de begroting."

Met name het deel van de wijk vanaf de haven tot de brug is uitstekend onderhouden en de keuze van beplanting hoogwaardig. De rest helaas niet. Zij willen graag uitleg hierover van de wethouder. In delen van de wijk staat het onkruid tot een meter hoog en is het gras niet gemaaid.

De wijk is precies een jaar geleden officieel opgeleverd na de algemene renovatie met ophoging door de ernstige bodemdaling tot 90 cm. Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om het aanzienlijke overschot op het voor dit project beschikbaar gestelde budget naar de algemene reserve over te boeken. De nieuwe beplanting is in het overgrote deel van de wijk van een slechte kwaliteit en zonder bloei. Terwijl er in deze wijk bij de bouw 26 jaar geleden schitterende rozenperken zijn aangelegd. Dit zijn nu armoedige borders die met grasmotormaaiers gemaaid worden.

Op de foto's is te zien dat er ook delen in de wijk wel voorzien zijn van borders met kwalitatief hoogwaardige beplanting. De bewoners vragen de wethouder wat de reden is van dit kwaliteitsverschil binnen de gemeente en zelfs binnen een wijk. "Ze zijn met elkaar in pijnlijk contrast." Deze keuze van beplanting en onderhoud is niet besproken tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten met bewoners. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant