De AED werd geschonken aan de Vereniging van Eigenaren door één van de bewoners van de flat, Ingrid Jansen-Prot.
De AED werd geschonken aan de Vereniging van Eigenaren door één van de bewoners van de flat, Ingrid Jansen-Prot.

Weer een AED geplaatst op de Populierendreef

Actueel 551 keer gelezen

Voorburg - Er is weer een AED bij gekomen aan de Populierendreef in Voorburg. Dit keer ter hoogte van de flat bij portiek met huisnrs. 236-300 aan de kant van het kruispunt Hofzichtlaan/Mgr. Van Steelaan.

Deze AED werd geschonken aan de Vereniging van Eigenaren door één van de bewoners van de flat, Ingrid Jansen-Prot. Zij heeft een Opleidings- en Adviesbureau voor de Bedrijfshulpverlening en veiligheid (OABv). Zij schonk niet alleen de AED, maar zij biedt alle bewoners van de flat 102 – 372 een gratis cursus aan voor het gebruik van de AED.

Ingrid vindt haar bijdrage de normaalste zaak van de wereld. "Het is natuurlijk ook in mijn eigen belang", geeft de Voorburgse aan. En daar heeft ze gelijk in. Sterker nog; het is in ieders belang dat er zoveel mogelijk AED's beschikbaar zijn die zo snel mogelijk gebruikt kunnen worden bij een hartstilstand. Veel mensen weten niet dat de AED het leven redt, in combinatie met de reanimatie. Zonder AED is de kans op overleven vrijwel nihil.

"Hopelijk mag dit initiatief een voorbeeld zijn voor alle VvE's om er gezamenlijk voor te zorgen dat er een AED in de buurt is, want dan alleen worden er levens gered. De kans op overleven na een hartstilstand is veel groter als er snel wordt gereanimeerd. De AED is daarbij onmisbaar", aldus Ingrid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant