Afbeelding

Kleine aanpassingen in bouwplan Park070

Algemeen 470 keer gelezen

Voorburg - Tijdens de zomervakantie worden de laatste delen van het voormalig CBS-gebouw gesloopt. Na de zomervakantie gaan de bouwwerkzaamheden aanvangen. Dit vertelde wethouder Astrid van Eekelen tijdens de vergadering van het Raadsforum op dinsdag 16 juli.

Ondanks dat de woningmarkt overspannen is en vele woningen als warme broodjes verkocht worden lijkt de verkoop van Park070 niet heel vlotjes te verlopen. Om die reden hebben er een aantal aanpassingen plaatsgevonden in het bouwplan waardoor volgens Van Eekelen de verkoop zal verbeteren. Raadslid Bianca Bremer vraagt de wethouder naar deze wijzigingen en de gevolgen ervan voor het bouwplan en de kopers. Van Eekelen: "De bouwmassa is iets teruggebracht en er zijn hoogteverschillen aangebracht om het aanblik te verlevendigen. Ook zijn de verdiepingen verlaagd." Daarnaast is het aantal woningen (oorspronkelijk zouden er 174 woningen gebouwd worden) verminderd. Op de vraag van Bremer om hoeveel minder woningen het gaat moet de wethouder het antwoord tijdens de vergadering schuldig blijven. 

Park070 wordt een gasloze en autovrije wijk. Er komen twee centrale binnentuinen en elektrische deelauto's en -fietsen maken deel uit van het plan. Klik hier voor meer informatie. 

Uit de krant