GroenLinks-raadslid Nathalie Reijnders teleurgesteld over loslaten van 30%-norm (Foto: Inge Koot)
GroenLinks-raadslid Nathalie Reijnders teleurgesteld over loslaten van 30%-norm (Foto: Inge Koot)

Raad stemt in met herontwikkeling Fonteijnkerk

Algemeen 372 keer gelezen

Voorburg - Ondanks dat er niet wordt voldaan aan de 30% norm sociale woningbouw en ook niet aan de parkeernorm van 1,6 auto's per woning is de gemeenteraad akkoord met de ruimtelijke visie voor de herontwikkeling van de Fonteinkerk.

GroenLinks is de enige fractie die dinsdag 16 juli niet instemt met de visie. "Het is weer een hele mooie visie voor een heel mooi gebouw waar hele dure woningen gebouwd gaan worden", zegt GroenLinks raadslid Nathalie Reijnders. "In dit bouwplan zijn ook weer geen sociale woningen opgenomen." Wethouder Rouwendal ligt toe waarom er van deze norm afgeweken wordt. "Voor de ontwikkelaar was het niet haalbaar om sociale woningen toe te voegen aan het bouwplan omdat de ontwikkelaar te maken heeft met een bestaand pand waarvan de monumentale waarde behouden moet blijven. Daarnaast moet hij rekening houden met de duurzaamheidseisen. De planeconoom van de gemeente was er ook van overtuigd dat een bouwplan niet haalbaar zou zijn als wij zouden vasthouden aan de norm van 30% sociale woningen." PvdA'er Delroy Blokland gaf aan te hechten aan de 30% norm maar stemt na de toelichting van de wethouder toch in met het bouwplan. 

Bianca Bremer van GBLV/Gemeentebelangen ziet een probleem in de 5 parkeerplaatsen die er tekort zijn volgens de parkeernorm. "Er worden 19 woningen gerealiseerd die allemaal één parkeerplaats krijgen", zegt de wethouder. "Zij krijgen ook geen ontheffing voor een extra parkeerplaats. Dus als er een tweede auto is dan moet deze buiten de wijk geparkeerd worden." Daarnaast benadrukt Bremer dat voor al de te kappen bomen voor dit bouwplan in de nabije omgeving een herplant plicht zou moeten gelden. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant